- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przedstawiciel twierdzi że od 01.04.2021 nie da się zamówić usługi Biznes pakiet internet + 1 linia telefoniczna + stałe ip z innym urządzeniem niż Funbox 3.0. Czy to Prima Aprilis?
Czy to prawda? Mam klientów którzy mająnp. ONT+ Zyxel i nie ma najmniejszego problemu (nawet wymieniali im zyxela na nowszego!).
Czy jest tu przedstawiciel który umie zrealizować zamówienie z jakimś sensownym sprzętem a nie Funboxem 3? Kluczowa jest tu opcja trybu bridge gdyby była potrzeba wstawienia własnego routera i użycia na nim publicznego, stałego IP.
Czy to żart?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Biznes Pakiet Fiber 600/60 + telefon+ stałe ip - brak innego routera niż Funbox 3 po 01.04.2021
@gk2a6Z tego co wiem, to była "przerwa w dostawie" tej usługi, bo mój znajomy chciał zamówić 3-ci pakiet z Zyxelem i odesłano go z kwitkiem. Dowiadywał się ostatnio i usługa o nazwie Biznes Pakiet Fiber jest dostępna z jakimś dziwnym modemem Livebox 150 (tu 4 lub 8 adresów IP)
Jest też usługa Neo ze stałym adresem IP (1 sztuka) pod nazwą Neostrada Biznes (czy jakoś tak) i z pakietami dodatkowymi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Biznes Pakiet Fiber 600/60 + telefon+ stałe ip - brak innego routera niż Funbox 3 po 01.04.2021
@agat13 może oderwijmy się od nazwy usługi bo wygląda na to że dla zmylenia przeciwnika zwanego klientem jest z tym różnie.
Chodzi o internet na organizację po infrastrukturze światłowodowej FTTH, na takich samych łączach mam klientów na Zyxelach. Teraz jest problem z pozyskaniem czegokolwiek oprócz beznadziejnego Funboxa (na którym nawet zablokowali zmiane DNSów), bez bridge'a co jest problematyczne dla kolejnego klienta.
Ktoś coś? W momencie gdy było robione zamówienia było ustalenie że będzie Zyxel a tu taka niespodzianka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A myślałem że gorzej być nie może. Cóż sieć nr 1 ...
Dobrze że zajęli się poważnymi problemami postawili Ule w Miasteczku Orange to chociaż coś im wyszło. Chociaż... może będzie jak z smsami po wifi calling - w ulach nie ma pszczół 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gk2a6 Co nie zmienia faktu, że Zyxel jest niedostępny, jak i stara forma DSL po ftth
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gk2a6 Biznes Pakietu nie ma już. Za to możesz sobie zamówić ftth z pakietem S, M czy L (m.in. stały adres IP).
Jak dla mnie to Orange robi wszystko aby klientów nie pozyskiwać!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wg stron orange oczywiscie jest 🙂
https://www.orange.pl/kid,4002364560,id,4004063293,article.html
https://www.orange.pl/telefon_i_internet_w_pakiecie.phtml
nie panują nawet nad wlasną stroną
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gk2a6 to nie tak do końca.To właśnie nowa oferta z liveboxem 150. Jest to ujęte w pierwszym linku