- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć wszystkim,
Przeglądam sobie oferty różnych operatorów. Interesują mnie dwie sieci - Orange (tu mam najwięcej usług) i Polkomtel (u mnie działa nieco lepiej od Orange).
I teraz ważna rzecz:
W Orange, za 30 złotych na kartę mamy 30 GB, MMS-y, SMS-y i rozmowy bez limitu
We Flexie - praktycznie to samo + Social Media bez limitu.
Natomiast w abonamencie - za 30 złotych (z rabatem za Orange Love) jest jedynie... 24 GB internetu, no i reszta wiadomo - no-limit.
Skąd taka różnica w ofercie w ramach jednego operatora? Wygląda to na podejście "podpisujesz umowę na dwa lata i mamy na Ciebie wyrąbane", natomiast w przypadku pre-paidów "no tu już trzeba Cię kliencie szanować, bo w każdej chwili możesz odejść". Przyznam, że oferta abonamentowa - niestety... taniej wypada u konkurencji 😕 Wiem, że mógłbym korzystać z oferty na kartę czy z Flexa właśnie - ale ja wolę mieć 24 miesiące spokoju, że nagle oferta się nie zmieni itd. itp. - a nawet jeśli się zmieni, to mogę też coś zmienić, bo nie muszę się na to zgadzać (chyba, że na lepsze ;p)/
Myślę też w ostateczności - nad pre-paidem z kumulacją GB z bonusów. I tu też mam pytanie - przyjmijmy, że doładowuje co miesiąc 30 PLN by opłacić sam pakiet i tyle. Dostaję z bonusu 15 GB. Czy pierwsze schodzą GB z pakietu, czy z bonusu? I czy ten bonus przedłuża się co doładowanie bez jakiegoś limitu czasowego - np. uzbieram sobie 400 GB - czy one będą mogły tak o, z dnia na dzień zniknąć, czy też będą przedłużać się co doładowanie?
Ba, teraz zauważyłem - że za doładowanie w Mój Orange jest dodatkowo 10 GB... czyli co miesiąc jest 40 GB za 30 złotych. I teraz - jak to wszystko wygląda, bo ja już się pogubiłem kompletnie 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim różnica między ofertą na kartę a abonamentem jest taka, że w abonamencie wszystkie usługi w kraju działają również w roamingu UE, natomiast w ofercie na kartę nie działa w roamingu VoLTE i WiFi Calling.
Promocje GB dostajesz tylko za doładowanie ze strony Orange.
W pakiecie Rozmowy, SMS-y i MMS-y + GB nie masz sumowania GB. Sumowanie było w poprzedniej ofercie, ale Ciebie nie będzie dotyczyła.
W ofercie na kartę w pierwszej kolejności schodzą GB z doładowania potem z pakietu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim różnica między ofertą na kartę a abonamentem jest taka, że w abonamencie wszystkie usługi w kraju działają również w roamingu UE, natomiast w ofercie na kartę nie działa w roamingu VoLTE i WiFi Calling.
Promocje GB dostajesz tylko za doładowanie ze strony Orange.
W pakiecie Rozmowy, SMS-y i MMS-y + GB nie masz sumowania GB. Sumowanie było w poprzedniej ofercie, ale Ciebie nie będzie dotyczyła.
W ofercie na kartę w pierwszej kolejności schodzą GB z doładowania potem z pakietu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szukam dla siebie najlepszej oferty, co doradzicie?
Jeśli chodzi o roaming, to najmniejszy problem.
Co do doładowania - tak samo jak obecnie płacę rachunki przez internet, tak i doładowywać się też problemu nie będzie. Słabo też, że najpierw idzie bonus 😕
No i najważniejsze poniekąd - sumowanie GB.
Na stronie Orange jest taka informacja w ofercie na kartę:
2. Czy GB po doładowaniu przepadają?
GB po doładowaniu mają określoną ważność w zależności od nominału doładowania. Jeżeli doładujesz się przed upływem ich ważności wówczas GB nie przepadną a okres ich ważności wydłuży się.
Dodatkowo możecie przedłużyć ich ważność korzystając z jednego z wariantu usługi „Więcej czasu na Internet”.
Czyli jak to w końcu jest ;-;
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
GB z bonusu za doładowanie przepadają, kiedy skończy się ważność bonusu. Jeśli doładujesz konto w okresie ważności następny bonus zsumuje się z poprzednim. Ważność bonusu zostanie ustawiona w najbardziej korzystny sposób. Nie sumują się GB z pakietu no limit za 30 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O, i to mi się podoba 😃 Szkoda, że nie sumują się wszystkie GB - gdyby coś takiego było... ajjj ;[
No dobra, to będę niedługo negocjował z obecnym operatorem, co tam dla mnie ma - jeśli nic korzystnego, to przechodzę do Orange. Czy Flex, czy karta... się okaże 😉
Dzięki wam za pomoc!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o pytanie w sprawie cen odpowiedź jest prosta:decyzja operatora. Dodam jeszcze we w poprzedniej odsłonie Planów Mobilnych za 25 zł było 7 GB podstawowo + 3 na konto więc i tak jest różnica.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim pisałem, że GB z pakietu nie sumują się, a faktycznie nie dodałem, że z doładowania GB są sumowane, ale trzeba doładować przed upływem ważności.
Dodatkowo w zależności od promocji są różne konta GB i różną kolejność wykorzystania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli zdecydowałbym się na Orange na kartę, to zapewne doładowywałbym co 30 dni - a bonus za 30 PLN jest ważny 31. Więc z czasem bym się wyrobił 😄
Bardziej mi chodziło o to, żeby to faktycznie się sumowało - szkoda, żeby to przepadało. Chyba tylko u tej dwójki co wymieniłem w pierwszym poście są jeszcze takie oferty, że bonusowe GB się sumują - w Play tego nie widziałem, a do T-Mobile po ostatnim "newsie" o ich procedurach bezpieczeństwa po prostu nawet nie zaglądam. Szkoda czasu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim jeżeli numer byś miał aktywny przed 19 września 2019r., to uruchamiając pakiet: Rozmowy, SMS-y + GB, z tego pakietu było by sumowanie. Dodatkowo w zależności od stażu aktywnego pakietu, GB powiększają się o 1 GB na miesiąc. Obecnie dostaję już miesięcznie ponad 40 GB 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim tak patrzę w necie o co z tym T-Mobile chodzi i mi włosy dęba stanęły. Duplikat karty SIM po podaniu PESEL? Chyba czas pomyśleć nad zmianą różowego operatora.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »