Nie można wyświetlić tego widżeta.

Światłowód Orange na sieci innego operatora

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1682
  • 13558
  • 2

@Misiek62 , fajnie wygląda to na papierze, ale nie w realu. Jakoś przez tyle lat zabiegania o światłowód, Orange ani nie kiwnął palcem. To mi pachnie tylko i wyłącznie szmalem. Jak dostaną, to zrobią. Swego czasu, tak z czystej ciekawości, spojrzałem u nas na jeden adres i akurat ten widział światełko w tunelu, chociaż jego sąsiad nic a nic o tym nie słyszał. Mnie pasowałby tylko taki układ, że przez drogę raptem parę metrów i cyk, światełko mam na słupie Orange. Dwóch lokalsów na infrastrukturze Tauronu jakoś nie mieli oporów, bo przecież weszli prawie jak na gotowy teren. Tylko tyle i aż tyle. Skalkulowali inwestycję i przejmują po kolei tych, co siedzieli na miedzi. Może i sam podpytam lokalsa, bo z ich lokalizacji do mnie nie było mi po drodze z racji różnicy terenowych. Ze słupa do słupa to wygoda, czas i koszty mniejsze..tak mi się przynajmniej wydaje. 

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 13
  • 40
  • 0

Nie rozumiem, o co chodzi z tym stałym IP. W domu mam do swicha podpiętą kamerę, domofon i dwa Unifi, czy jak np. skorzystam z operatora Play to nie będą poprawnie działać mojej usługi? Nadmieniam, że jak zmieniany miałem Funbox to zmieniłem na wcześniejszą nazwę i hasło sieci i wszystko działa.  Czy jak zrobię podobnie przy sprzęcie Play to będą problemy? Bo nie łapie 🙈

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19814
  • 57346
  • 782

@Adam7777 jeżeli korzystasz z aplikacji do obsługi urządzeń będących w sieci lub tylko wewnątrz swojej sieci, to dla Ciebie żadna różnica, czy to będzie zewnętrzny IP, czy nie.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 609
  • 2573
  • 14

@Adam7777Nie myl stałego IP z publicznymi. Stale publiczne IP jest praktycznie nieosiągalne dla osób prywatnych,  u dużych operatorów.  Natomiast publiczne IP, ale zmienne to nie problem, bo są usługi DDNS. Jedynym z ciekawszych zastawań publicznwgo IP jest " Net Flix". Dzięki temu możesz współdzielić konto ze znajomkami 🙂