- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Orange na sieci innego operatora
Pisywałem już o tym, ja mam usługi od Orange na światłowodzie kładzionym w ramach POPC przez innego operatora. Jak na razie nie było problemów technicznych gdzie byłaby konieczna współpraca operatorów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Każdy światłowód jest lepszy niż dowolne łącze miedziane. Co do tego nie ma żadnych wątpliwości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potwierdzam, nie ma żadnych problemów na infrastrukturze innego operatora, jedynie dopłata (chyba 5zł) i ograniczenie prędkości do 600 lub 900mb ze względu na ONT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy tylko Orange stosuje dopłaty do internetu światłowodowego na infrastrukturze innego operatora? Mam w jednej lokalizacji internet od innego operatora na infrastrukturze Orange i żadnych dopłat dodatkowych nie ma z tytułu korzystania z łącza Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Nie tylko Orange, ale tylko Orange mówi o tym wprost. Dodatkowe opłaty są również za przyłącze FTTH do domów jednorodzinnych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow to nawet jak na infrastrukturze Orange inny operator doliczył dopłaty, to i tak wyszło taniej niż Orange proponował na swojej sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Operatorzy mają różne koszty. Samo przydzielenie publicznych IP to dość duży wydatek. Zapewne jest jeszcze dużo więcej niuansów, ale musiałby się wypowiedzieć ktoś z Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow do moich potrzeb nie jest mi potrzebne publiczne IP, ale wiem jaka to wygoda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli mowa o kosztach takich rozwiązań, to nie ma sensu pisać że ktoś tam ma jakieś pozycje na fakturze, których ktoś inny nie ma i dlatego ktoś drugi ma lepsiejszą umowę niż ktoś pierwszy. Orange akurat celuje w wymyślaniu dodatkowych oplat, tylko po to właśnie żeby chwalić się niską ceną usługi podstawowej. Liczy się jednak ostatecznie końcowa kwota faktury, i tylko ją trzeba brać pod uwagę, nie liczbę sztucznych pozycji na fakturze.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »