Problem z aplikacją Orange TV na Nvidia Shield Pro z systemem Android TV 11

ROZWIĄZANE

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 16
  • 0

IMG_8517.jpeg

Chciałbym zgłosić problem z działaniem aplikacji Orange TV na urządzeniu Nvidia Shield Pro z systemem Android TV 11. Po zainstalowaniu aplikacji pojawia się taki komunikat.

Posiadam rownież dekoder Multi 4K oraz umowę podpisaną we wrześniu 2023. Czy to również może być przyczyną?

Proszę o informację, czy planowana jest aktualizacja aplikacji Orange TV, która zapewni wsparcie dla Nvidia Shield Pro

* Wątek wyodrębniłem z tematu app Orange TV 🙂 - Wiktor

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2276
  • 6725
  • 218

@Glutnapisał(-a)

@j131  apka przecież jest na androida. Ona jakoś rozpoznaje urządzenia, że miała by nie działać?

Apka Orange TV GO jest na android, nie na android TV. Apka Orange TV jest na android TV, nie na android.

Aby telewizja zadzialała w aplikacji Orange TV na android TV trzeba mieść podpisaną umowę na Extra TV lub Start TV, a nie na telewizję z pakietu Love.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 ODPOW. 18

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 908
  • 3439
  • 29

app Orange TV :)

@VampirePL  jak nazywa się Twój pakiet TV?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15193
  • 62337
  • 795

@VampirePL  może masz stara usługę, nie na aplikację...tylko na dekoder 

• 4
  • 16
  • 0

IMG_8518.jpeg

Posiadam pakiet Optymalny

• 908
  • 3439
  • 29

@VampirePL  zainstaluj apkę Orange TV GO nie Orange TV.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15193
  • 62337
  • 795

@VampirePL  nie masz uprawnień/umowy na nową usługę mając starą i dekoder.

• 4
  • 16
  • 0

Chciałbym Orange TV taka jak jest w dekoderze Multi 4K bo NVIDIA SHIELD PRO wspiera Dolby ATMOS i Dolby Vision. Z dekoderem od Orange Nie mogę dojść do ładu z dźwiękiem przestrzennym poza tym sprzęt od Nvidii posiada dużo lepszy hardware. Posiadam pełny zestaw kina domowego od SONOS (ARC Ultra, 2x Era 300 i dwa Sub Gen3) i zależałoby mi żeby wycisnąć jak najlepszy dźwięk z tego zestawu podczas oglądania telewizji.

Multi 4K nie domaga pod tym względem. Wiem że telewizja nie nadaje w Polsce w systemie Dolby Atmos ale miło by było jakby dekodowało prawidłowo dźwięk przestrzenny.

• 908
  • 3439
  • 29

@VampirePL, ale tu nie chodzi o rodzaj dekodera tylko wersję usługi. Dla Twojej wersji jest inna aplikacja, czyli Orange TV Go.

• 4
  • 16
  • 0

Ale przecież NVIDIA SHIELD PRO to przystawka pod telewizor oparta o Android TV po zaktualizowaniu jest w wersji 11 Androida TV. Nie jest to smartfon tylko dekoder I można pobrać na nią aplikację Orange TV taką samą jak ma Multi 4K.
Z tego co się Orange TV GO jest aplikacja na smartfony i posiadam taką na moim iPhonie. Dzwoniłem dzisiaj na infolinię i facet powiedział żeby napisać na Forum albo poczekać na stosowną aktualizację bo aplikacja jest świeża

• 908
  • 3439
  • 29

@VampirePL  zrobisz jak chcesz. Zainstaluj Orange TV Go zadziała, albo czekaj...