Problem z aplikacją Orange TV na Nvidia Shield Pro z systemem Android TV 11

ROZWIĄZANE

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2648
  • 12559
  • 111

@VampirePLTwoja umowa nie zezwala na korzystanie z aplikacji (Orange TV) na Android TV. Zadbaj aby przy przedłużeniu umowy wybrać odpowiednią ofertę, która Ci to umożliwi.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7753
  • 31462
  • 257

app Orange TV :)

Obejrzałeś filmik? Tam jest dosłownie jedna klatka, niemal podprogowo informująca jakie warunki trzeba spełnić żeby móc tego używać. Jako klienci Oannge posiadający umowę na TV zawartą przed circa about marcem tego roku, nie mamy prawa do tej usługi. Nie mamy też możliwości dokupienia jej czy zmodyfikowania umowy. W ogóle nie ma takiej opcji żebyśmy mogli tego używać. Dlaczego? Nikt nie wie, ale na 100% nie ma takiej możliwości. Musisz zawrzeć zupełnie nową umowę z TV, wtedy owszem dostaniesz login do tej apki i powinno działać. Ale jak i za ile to pojęcia nie mam - oferta jest nie tyle świeża, co niedoważona.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7753
  • 31462
  • 257

@Glut: nie zadziała. Nie na telewizorze. Nie z dźwiękiem przestrzennym. Nie wprowadzaj w błąd.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 922
  • 3496
  • 30

@j131  apka przecież jest na androida. Ona jakoś rozpoznaje urządzenia, że miała by nie działać?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2276
  • 6725
  • 218

@Glutnapisał(-a)

@j131  apka przecież jest na androida. Ona jakoś rozpoznaje urządzenia, że miała by nie działać?

Apka Orange TV GO jest na android, nie na android TV. Apka Orange TV jest na android TV, nie na android.

Aby telewizja zadzialała w aplikacji Orange TV na android TV trzeba mieść podpisaną umowę na Extra TV lub Start TV, a nie na telewizję z pakietu Love.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 922
  • 3496
  • 30

@VampirePL  zawsze możesz spróbować wprowadzić aneks do umowy, żeby mieć TV jaka Ci potrzebna.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 247
  • 1075
  • 27

Zgadza się, potrzebny jest aneks. Bez gdybania o przyczynach decyzji, mogę tylko podesłać papierek, który wskazuje terminy jakie powinny mieć poszczególne umowy, aby z appki orange tv na android tv korzystać.. https://dokumenty.orange.pl/bw/dokumenty/20155/0/137201/8b3fa2fc-1c17-4d14-b94a-9258919dc270

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 28
  • 0

Też mam Nvidia Shiled i tam normalnie jest aplikacja OrangeTV bo to przystawka pod telewizor i aplikacji OrangeTV GO tam nigdy nie będzie bo to nie jest urządzenie mobilne tylko takie jak np Goole Chromecast. Mi aplikacja uruchamia się normalnie i żąda danych logowani których jeszcze nie mam bo będę miał usługę światłowód + start tv + extra tv. Dobra a teraz pytanie czy ktoś wie ile osób może naraz korzystać z usługi Orange TV? Uzyskałem takie informację rozbieżne że już zgłupiałem. Konsultant z którym omawiałem warunki umowy mówił o dwóch oglądających jednocześnie. Drugi na infolinii mówił o 3 logowaniach jednocześnie jeszcze inny o jednym dajcie spokój to niema jakiejś jednej spójnej wersji?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 247
  • 1075
  • 27

Obecnie nie ma w tym usługi multiroom i oficjalnie możesz oglądać na 1 urządzeniu jednocześnie.

Dopóki MR nie zostanie wprowadzony, da się oglądać na 2 jednocześnie - pod warunkiem, że jedna transmisja jest na dzierżawionym dekoderze, a druga w aplikacji na tv lub sticku. Ukrócą to, gdy wprowadzą MR.