- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV go na tablecie Teclast T65max
Już kilka miesięcy temu zgłaszałem problemy do działu technicznego Orange .
Dostałem odpowiedź na maile i tam technicy Orange napisali że oni zidentyfikowani problem w ten sposób że poszczególnych egzemplarzach tabletów powtarzają się ich numery seryjne .
To jest wina producenta . Kilka miesięcy temu konsultant Orange identyfikował mój tablet przypisany do numeru obsługi telewizyjnej całkiem innej osoby .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV nie ma możliwości odczytania numeru seryjnego urządzenia. W Androidzie 10 i wyżej jest to zablokowane. Wygląda na to, że chodzi GUID, czyli numer generowany losowo po każdym factory reset'cie. Jeżeli producent tak zaimplementował GUID, że ten nr nie jest unikalny, to taki tablet nadaje się do kosza. Ja bardziej obstawiam, że Android gubi GUID i generuje nowy , i w ten sposób nabija licznik urządzeń.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja tylko dodam tyle że powrotu do ustawień fabrycznych na tym tablecie nie robiłem już dość dawno .
Czy jest w Androidzie 14 takie miejsce gdzieś w ustawieniach gdzie mógłbym odczytać sam z ciekawości kiedy ostatnio robiłem reset do ustawień fabrycznych ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, możesz pobrać Apke typu Device Info i sprawdzić to ID. Z tym, że w tak surowym stanie rzadko developerzy używają tego numeru. Zwykle się szyfruje GUID i robi kombinacje kilka danych takich model itp
- « Poprzedni
- Następny »