- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV go na tablecie Teclast T65max
Dzwonił do mnie dziś technik Orange i powiedział że w ich systemie nie widać jest próby zalogowania się w aplikacji Orange TV go przez tablet teclast .
Do ich systemu w ogóle nie dochodzi sygnał próby logowania z tego tabletu .
Pech chciał że pan technik zadzwonił do mnie gdy byłem i jeszcze w tej chwili jestem poza domem i nie mogłem wysłuchać czy sprawdzić jego innych rad . Zauważyłem tylko na smartfonie Motorola że lista urządzeń w aplikacji Orange TV go jest u mnie znów całkowicie wyczyszczona ....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To dobra wiadomość, że ktoś zajął się Twoją sprawą. Może uda się rozwijać problem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak to możliwe, że skoro rzekomo "Do ich systemu w ogóle nie dochodzi sygnał próby logowania z tego tabletu", to ten sam system wypluwa komunikat
?
Komunikacja... bez komunikacji? To jakiś nowy wymiar.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A logowaleś się poprzez kompa? W ustawieniach - urządzenia usuń wszystkie dotychczasowe i spróbuj. W przypadku PC jako urządzenie jest zliczana przeglądarka, z której korzystasz. 1 PC dwie przeglądarki to dwa urządzenia.
Edit.
Czy był w międzyczasie wymieniany lub dobierany multiroom ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINCNa tym polegają właśnie błędy aplikacji. Nie zawsze komunikat z błędem należy brać dosłownie. Gdyby nie robić takich komunikatów, tylko zostawić te z frameworka to miałbyś np takie cos:
Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takiej metody aby usunąć wszystkie urządzenia i rejestrować je od nowa już próbowałem i to nic nie pomogło.
Multiroom nie mam , w oknie przeglądarki na laptopie czy pececie nie logowałem się.
Przed napisaniem tego posta spróbowałem jeszcze raz i znów to samo na tablecie teclast komunikat że wykorzystano limit zmian na tym terminalu....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej jakby technik przez pulpit zdalny lub inne anydesk się zalogował na twoim tablecie na twoje dane
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomyślałem sobie dziś że sprawdzę czy telewizja Orange zadziała w tym tablecie który sprawia problemy w oknie przeglądarki . I rzeczywiście w domyślnej przeglądarce Chrome po wpisaniu tvgo.orange.pl - wyskakuje te okienko logowania a po podaniu ID usługi i hasła jestem zalogowany bez problemu a mogę dodać nowy urządzenie Chrome jako trzecie na liście urządzeń . Nie mogę tylko pojąć jednej rzeczy gdy korzystam z telewizji Orange poprzez przeglądarkę to odtwarzając nagrania z multi nagrywarki widzę pasek upływu czasu ale przesuwanie tego paska nic nie daje on cofa się z powrotem do początku. Jak w przeglądarce posuwać do przodu pasek postępu odtwarzanego nagrania ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przed chwilą dostałem maila od techników Orange i napisali mi że tablet teklast jest zarejestrowany na zupełnie obcy dla mnie numer od 2 kwietnia . Jak mogło do tego dojść że tablet jest zarejestrowany w aplikacji Orange TV go na nieznanymi numer nie mam pojęcia .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to brawo. W takim razie, komunikat był nawet w pokrętny sposób prawidłowy i fajnie, że napisałeś co było przyczyną.