Problem z aplikacją Orange TV go na tablecie Teclast T65max

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 264
  • 888
  • 2

Od września zeszłego roku aplikację w Orange TV go miałem zainstalowaną regulaminowo na trzech urządzeniach . 2 smartfony i 1 tablet. Tablet to model  Teclast65 Max .

W zeszłym tygodniu na tablecie w aplikacji Orange go pojawiło się to okienko do wpisania nazwy urządzenia .

Ale po zatwierdzeniu domyślnej nazwy wywala komunikat że limit zmian urządzeń bieżący w okresie rozliczeniowym jest już wyczerpany . Choć tak naprawdę to ja żadnych zmian na liście urządzeń z aplikacją telewizyjną Orange nie dokonywałem żadnych zmian pod września zeszłego roku .

Rozmawiałem z konsultantem na infolinii w Orange i konsultant obiecał mi pomóc w taki sposób że technik Orange wyśle sygnał na którym lista urządzeń moich na których jest aplikacja telewizyjna zostanie wyczyszczone . I rzeczywiście tak się stało po około jednej godzinie pod rozmowy z konsultantem zauważyłem że na obydwu smartfonach lista urządzeń w aplikacji telewizyjnej Orange jest czysta całkowicie . Ponownie przystąpiłem do rejestracji urządzeń o i obydwa smartfony Motorola i Xiaomi zarejestrowały się w aplikacji Orange TV go prawidłowo . Natomiast tablet Teclast  T65max jako trzecie urządzenie znów zarejestrować się nie chce tylko wywala taki komunikat jak na dołączonym obrazku do tego posta .

Co się mogło na tym tablecie popsuć że teraz od tygodnia już nie można go zarejestrować w aplikacji telewizyjnej Orange a ze smartfonami nie ma problemu . Dodam tylko że na tym tablecie jest Android 14 . Takie zabiegi jak restart tabletu odinstalowanie i ponowne zainstalowanie aplikacji Orange TV nie pomogły. 

Proszę o jakieś porady co w tym tablecie mogę zrobić aby znów normalnie tak jak jeszcze tydzień temu aplikacja Orange TV rejestrowała ten tablet jako urządzenie i by wszystko wróciło do normy .

Screenshot_20250410-175646.png
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

No to brawo. W takim razie, komunikat był nawet w pokrętny sposób prawidłowy i fajnie, że napisałeś co było przyczyną.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

85 ODPOW. 85

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 12096
  • 123

Cześć @abcd 

Czy próbowałeś zresetować tablet do ustawień fabrycznych czyli twardy reset? Może dzięki niemu uda się rozwiazac problem z aplikacją Orange TV Go. W tym linku masz instrukcje jak to zrobić Twardy reset TECLAST T65 Max https://www.hardreset.info/pl/devices/teclast/teclast-t65-max/

Daj znać czy udało się rozwiązać problem 🙂

Pozdrawiam 🙂

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Po wysłaniu sygnału przez technika w pierwszej kolejności następnym razem zaloguj się na tablecie, a dopiero potem na smartfonach.

• 264
  • 888
  • 2

Próbowałem takiej metody aby najpierw zalogować się na tablet a dopiero potem na smartfony .

To też nic nie pomogło ale teraz za chwilę zacznę robić reset do ustawień fabrycznych tabletu i zobaczymy co to da ...

• 264
  • 888
  • 2

Próbowałem przed chwilą wejść w tryb recovery tego tabletu poprzez kombinację przycisków przycisz i wyłącz ale wyskoczył mi tylko ciemny ekran a nie wyskoczyło to co jest opisane na stronie hard reset. 

Będę więc chyba musiał zrobić reset do ustawień fabrycznych poprzez menu ustawień .

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 12096
  • 123

@abcdok 🙂 To czekamy na info czy udało się rozwiązać problem 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 264
  • 888
  • 2

Niestety powrót do ustawień fabrycznych tabletu i ponowne zainstalowanie aplikacji Orange TV nie zmieniło sytuację nadal wywala ten sam komunikat o błędzie który pokazałem w pierwszym poście tego tematu .

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5931
  • 57

@abcd  masz może gdzieś w aplikacji Orange TV GO, lub MO wyszczególnione urządzenia, z których korzystasz?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Pewnie po ostatnich zmianach w usłudze TV Twój tablet stał się passe. Ja bym reklamował do skutku.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

@abcdMiałeś włączoną opcję automatycznych aktualizacji aplikacji w sklepie Play?

Czy błąd nie wyskoczył po 28 marca?