Orange TV w wersji pliku .apk

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 216
  • 667
  • 2

@j131 @atlas_cudow 

Nie nie,nie zakręciłem się😉

Mam swoje tv,telefony i sprzęty zsynchronizowane z kontem play i widzę apki na tv z poziomu telefonu (tzn,orange tv nie widzę).

Tak,wiem że są apki na telefon i na tv i dlatego piszę o orange tv a nie orange tv go,którą mam na telefonie.

W sklepie play na tv nie znajduję dedykowanej apki.

Jeden tv to philips oled 706 android 11 a drugi też philips,ale już nie pamiętam modelu,ale zdaje się,że też co najmniej android 11

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3201
  • 14104
  • 80

Aplikacje niezgodne z daną platformą będą niewidoczne. Jeżeli masz TV np arm x32 armeabi, a apka jest tylko na arm64 to apka nie będzie dostępna i nie da się jej zainstalować w żaden sposób. Możesz podać dokładny symbol TV? Bo właśnie podejrzewam, że masz 32 bity...

Edycja: Jeszcze może być 32bitowy system na 64 bitowym procku. W tamtych czasach było to powrzechne.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8935
  • 36341
  • 301

Ty się może nie zakręciłeś, ale Orange na pewno. Orange TV to też są przynajmniej dwie różne apki: jedna na Stream 4k (i prawdopodobnie ta sama na Android TV "generalnie") i druga na Multi 4k. Teoretycznie wszystko co ma Android TV co najmniej 10 powinno być wspierane, ale Stream 4k (który IIRC wyszedł z Android TV 9), i na którym apka chodzi (w starej ofercie TV), dostał aktualizację aż do wersji Android TV 12. Nie wiem co ma Multi 4k pod maską, ale zdaje się też 12. Tak że ktoś tu faktycznie jest zdrowo zakręcony, i to nie jesteś ty.😉

• 216
  • 667
  • 2

@atlas_cudow 

Wszystko możliwe.

Model

55oled706/12

@j131 

Wychodzi na to,że nie wystarczy mieć android 11

Chociaż zagraniczne apki orange tv się instalują🤷‍

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8935
  • 36341
  • 301

Nasza jest zupełnie oryginalna, rodzimej produkcji i zupełnie inna. Nie muszę dodawać, że lepsza 😉.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3201
  • 14104
  • 80

Prawdę mówiąc nie znalazłam w Google specyfikacji ale ChatGPT mówi, że to  arm64-v8a . I wygląda na , że to prawda bo ma dość mocnego procka.  Ja bym po prostu napisał do supportu Orange z prośbą o udostępnienie aplikacji na Philipsy.

• 216
  • 667
  • 2

@j131 

Z pewnością😉

@atlas_cudow 

Tak zrobię👍

• 2240
  • 17158
  • 3

@Tomiii , czasem jestem tak zakręcony, że nie bardzo wiem, co zrobiłem, że mi się udało na TCL z Androidem 11 i Chromecastem. Na samym początku eksperymentowania, jeszcze jedna rzecz mi się udała i jakaś zgodność wystąpiła pomiędzy tv a smartfonem. Tylko nie pamiętam, czego dotyczyło. Ja tak czasem mam z DESK ePUAP, że coś wygeneruję, ale nie rejestruję i najzwyczajniej w świecie odpisują mi dyrdymały, żebym pliki cookies wyczyścił do zera. Jakoś mniejsze serwery niż te rządowe i zusowski zwłaszcza, na tym samym "koniu" bazują, a gdzie indziej śmiga wszystko jak talala😀 Zastanawiam się, jakich kiepskich programistów zatrudniają?Opis z frazy w GoogleOpis z frazy w Google

• 216
  • 667
  • 2

Zgłosiłem do orange swoje uwagi i zadzwonił technik/konsultant,który poinformował mnie,że jeśli mam problem z brakiem aplikacji w sklepie play to mam kontaktować się z producentem tv żeby ją dodał😅

Odpowiedziałem,że to raczej orange powinien dodać tv philipsa do kompatybilnych urządzeń z apką i niby taką prośbę wysłał.

Samych aplikacji nie wysyłają bo nie mają.

A na końcu poinformował mnie,że oni nie gwarantują tego,że ich aplikacja będzie dostępna na tv i zaproponował przystawkę🤣

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3012
  • 14327
  • 132

@Tomiii Na moim Philipsie rocznik 2020/2021 z wersją 11 aplikacja się zainstalowała prosto ze sklepu Google.