Orange TV w wersji pliku .apk

ROZWIĄZANE

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3204
  • 14114
  • 80

Trochę tak jest... Nie wiem dokładnie jak to działa z telewizorami, ale zapewne  podobnie jak telefonami. 

A działa to tak:

Jeżeli wydawca nie daje żadnych restrykcji to wrzuca apke do Sklepu Play. Google przetwarza  taką apke i testuje na emulatorach. Takie testowania trwa około doby i potem wyrzuca listę urządzeń  kompatybilnych. Tych urządzeń jest setki a nawet tysiące. Czasem Google wyrzuca informacje, że na jakiejś tam puli urządzeń rozjechała się grafika, czcionka czy coś tam jeszcze. Albo coś tam jest nieczytelne.  I wydawca takie urządzenia może (ale nie musi), wykluczyć z dystrybucji. Być może (ale tylko zgaduję), że właśnie tak było i takim sposobem apka nie jest dostępna na Twój TV.   - Ale to tylko hipoteza. 

Oczywiście jest jeszcze coś takiego jak Minimal i Target verison SDK. Minimal SDK, czyli minimalna wersja Framework i API Androida i maksymalna. Dla apki Orange to chyba bedzie SDK 32-36.  

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 216
  • 667
  • 2

@Samotnick 

Moje oba tv są chyba właśnie modelowymi rocznikami 2020/2021 a ten oled jednym z flagowych modeli.

A możesz napisać swój model?

@atlas_cudow 

Jak sprawdzić te wszystkie dane?

Jesteś w stanie coś po tych danych (zdjęcie) stwierdzić?

20260108_184421.jpg

• 3204
  • 14114
  • 80

@Tomiii  Twój telewizor teoretycznie spełnia wymagania. To dobry telewizor. Po prostu ma jakieś niestandardowe ustawienia systemowe i coś nie zagrało między sprzętem a Google. Pozostaje kontakt z wydawcą. 

• 216
  • 667
  • 2

Dobra forumowicze,mój błąd-aż głupio się przyznać😅

Mieszkam poza Polską i wychodzi na to,że apka dostępna jest tylko w PL.

Wykupiłem vpn-a i apka się pojawiła,ale co z tego jak i tak oglądać się nie da bo musi być podłączone pod światłowód orange😅

Na telefonie,czy na tv (przez przeglądarkę) działa nawet bez vpna gdyby ktoś pytał😉

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8939
  • 36358
  • 301

Tylko Orange TV GO działa na "obcych" łączach. IP TV tylko na łączach Orange. Byłbyś od razu napisał o co chodzi, nie musiałbyś zawracać sobie głowy. Jest jakiś cień szansy że przez VPN zadziała, ale VPN musiałby cały LAN (a przynajmniej TV) obsłużyć. Możesz spróbować z hotspota, choć na stałe tak byłoby trudno.

• 216
  • 667
  • 2

@j131 

Sobie jak sobie,gorzej że innym zawracałem😅

VPN musiałbym sam postawić/przekierować z PL tam gdzie stoi funbox do obczyzny a to też trzeba umieć i mieć odpowiednie routery.

Teraz mam vpn bezpośrednio na tv,ale najwidoczniej inną sieć niż orange widzi.

Inne polskie apki działają.

W sumie nic nie da się zrobić bo nie mam karty orange.

• 3204
  • 14114
  • 80

Musiałbyś VPN postawić w sieci gdzie jest światłowód Orange.

• 216
  • 667
  • 2

@atlas_cudow 

Ja to wiem,ale to trzeba umieć zrobić by było bezpiecznie i trzeba mieć odpowiedni router.

Ogólnie się nie opłaca.

• 3204
  • 14114
  • 80

@Tomiii  Bez przesady:) Koszt całej inwestycji to kilka minut roboty 🙂  A jak masz w domu jakiś stary komputer to nic nie trzeba kupować:). Czy bezpiecznie? Tam cudów nie ma. Mi wystarczył Open VPN i tyle. TV hula tam gdzie ja chcę 😉 

• 216
  • 667
  • 2

@atlas_cudow 

W mojej ocenie to się nie opłaca.

Zyskam 10-15zł/mc a komp pobierze prądu za 2-razy tyle😉