- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV. Blad ATV-S10
Dzień dobry,
Mam taki problem. Chciałbym oglądać na swoim TV skorzystać z aplikacji Orange TV GO. Mam telewizor samsung, który ma wewnętrzny system Smart Hub. Na którym niestety ta aplikacja nie jest dostępna, bo potrzebny jest TV z androidem. Dokupiłem wiec Smart TV Stick 4K od xiaomi. Szybko udało mi się go skonfigurować. Znalazłem i zainstalowałem aplikację Orange TV. Jak ją próbowałem uruchomić to właściwie po logu Orange od razu pojawia mi się komunikat "Twoje urządzenie nie zapewnia wystarczającego poziomu zabezpieczeń. Kod błędu: ATV-S10. Próbowałem restartować Internet, przywrócić sticka do ustawień fabrycznych ale nic nie pomaga. Czy ktoś z Was miał może taki problem i sobie z nim poradził?
Raczej nie spodziewam się, że chodzi o politykę międzynarodową 😉
Serdecznie pozdrawiam!
Piotr
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie takie proste. Jaka masz telewizję - z pakietu Love czy Extra TV.
Telewizja będzie działała na apce tylko jeśli masz Extra TV lub Start TVi dodatkowo jeśloi masz juz dekoder to musisz wykupić multiroom dla apki za 15 zł mc. Jeśli masz dekoder to musisz zamienić w Orange z dekodera na apke.
oraz
Sprawdź czy urządzenie jest certyfikowane:
Otwórz Sklep Google Play
Wybierz Ustawienia
Wybierz Informacje
Sprawdź Certyfikat Play Protect
Jeżeli urządzenie jest certyfikowane zobaczysz komunikat "Urządzenie jest certyfikowane"
Nalezy też sprawdzic poziom zabezpieczeń urządzenia:
Poziom zabezpieczeń DRM Widevine można sprawdzić za pomocą aplikacji DRM Info dostępnej w sklepie Google Play.
Otwórz aplikację DRM Info
Przejdź do sekcji Google Widevine Modular DRM i rozwiń ją za pomocą przycisku OK na pilocie
Sprawdź w Security Level jaki poziom zabepzieczeń posiada urządzenie - wymagany poziom L1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PIOTR_N to podpowiada Google:
- Sprawdź połączenie internetowe:
- Upewnij się, że dekoder jest połączony z internetem przez Wi-Fi lub kabel (jeśli to możliwe).
- Zrestartuj modem i dekoder (wyłącz oba, włącz najpierw modem, poczekaj na pełne połączenie, a potem włącz dekoder).
- Uruchom ponownie aplikację:
- Zamknij aplikację i uruchom ją ponownie, aby odświeżyć sesję.
- Zresetuj dekoder do ustawień fabrycznych:
- Jeśli błąd pojawia się przy odtwarzaniu treści (np. VoD), może pomóc przywrócenie ustawień fabrycznych dekodera (często przez kombinację przycisków na pilocie, np. D-C-D, lub z menu).
- Sprawdź dostępność usługi:
- Ten błąd bywa związany z tym, że starsi abonenci Orange mogą nie mieć dostępu do aplikacji na urządzenia typu "stick" (Android TV) z powodu podziału na nowych i starych klientów; sprawdź, czy Twoja usługa obejmuje tę platformę (np. przez infolinię Orange).
- Kontakt z BOK:
- Jeśli powyższe kroki nie pomogą, skontaktuj się z infolinią Orange (np. 510 100 100), aby zgłosić problem i upewnić się, że Twoja usługa jest w pełni aktywowana i zgodna z urządzeniem.