- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange TV GO - paczka Polsatów tylko w sieci Orange
Ciekawe, nie dość że usługa jak na 2026 rok jest archaiczna (maksymalna rozdzielczość to 720p, brak możliwości castowania), to jeszcze utrudniają dostęp do kanałów, które wcześniej były dostępne bez problemy. Wydawało się, że będzie rozwój usługi, bo oferta prawie zrównała się z ofertą na dekoderze, a tu zonk.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szychanapisał(-a)Ciekawe, nie dość że usługa jak na 2026 rok jest archaiczna (maksymalna rozdzielczość to 720p, brak możliwości castowania), to jeszcze utrudniają dostęp do kanałów, które wcześniej były dostępne bez problemy. Wydawało się, że będzie rozwój usługi, bo oferta prawie zrównała się z ofertą na dekoderze, a tu zonk.
Co do archaiczności usługi to się nie zgodzę. To, że rozdzielczość jest zmniejszona i że nie da się oglądać przez cast to nie są "błędy do naprawienia" czy "przestarzałe technologie". To tak jest specjalnie zaimplementowane. To w założeniu jest aplikacja której nie da się (albo jest to bardzo niepraktyczne) użyć na telewizorze. To nie archaizm, to ta miało być od początku i tak jest (i będzie, IMHO).
Natomiast fakt że 1 września publikuje się na oficjalnej stronie listę kanałów dostępną w tej konkretnie technologii, tylko po to żeby jeszcze przed końcem miesiąca uczynić ją nieaktualną i to bez informowania o tym w jakimkolwiek dostępnym kanale komunikacyjnym uważałbym za skandaliczne. Tylko sęk w tym, że na razie nie mogę potwierdzić że faktycznie taka zmiana nastąpiła - czekam na potwierdzenie przez bardziej aktywnych "oglądaczy".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zauważyłem wczoraj na meczu Lecha w pucharach na Polsacie sportowym ze na sieci upc mi nie działa. Ale jak wyłączyłem wifi w telefonie i połączyło na 5G z Orange to zaczęło działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A, faktycznie. Poprzednio to co napisałem było odniesieniem do małej ikonki "domku" która pojawiła się przy logach tych kanałów w apce Go, sugerującej odniesienie do przywołanej wcześniej tabeli w której niektóre kanały (ale akurat nie te o których mowa) maja oznaczenie następujące:
To spowodowało mój zarzut jakoby wystąpiła niezgodność między tabelą a stanem faktycznym. W tejże tabeli nie ma jednak w ogóle wyróżnionej kategorii "dostępny tylko w sieci Orange".
Wygląda więc na to, że to nie "dostępność w sieci domowej" została oznaczona ikonką domku a apce, tylko coś co nie ma żadnego odzwierciedlenia na liście (a jest dość istotne) czyli "dostępność wyłącznie w sieci Orange".
Nasuwa to pytanie: czy taka kategoria ograniczeń w ogóle występuje w opisie usługi? Czy jest w umowie wyszczególniona? Na jakich zasadach zmiany w zakresie tej polityki mogą być wprowadzane? U mnie generalnie ta usługa działa ale w MO wyświetlają się wokół niej bzdury, więc nie chcę wprowadzać w błąd, ale może koledzy oglądacze sprawdzą jak ten aspekt wygląda. Czy Orange ostrzegał że zakres świadczenia tej usługi może ograniczyć do swojej sieci?
I następne pytanie, które się narzuca: a w roamingu to jak będzie? To nadal sieć Orange (w sensie Go) czy już jednak nie?
Realistycznie oczywiście w tabelce jest też takie coś:
I tę kropeczkę rzeczone kanały (a jakże) mają, co w sumie Operator może interpretować tak, że kanał pojawia się i znika całkowicie arbitralnie; innymi słowy: "nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobisz". Nice.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 czyli potwierdzasz stan faktyczny działania/niedziałania usługi w opcji, którą wcześniej opisałem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na ile mogę to potwierdzić to pewnie tak. Ale nie sprawdzę w tej chwili "niedziałania" bo mam dostęp tylko przez sieci Orange i "u mnie wszystko działa". Nawet nie wiem czy w Szwecji teraz też by działało czy też nie (na początku września działało w roamingu Orange). Nie wiem też czy "domek" w apce się pojawił teraz, czy wcześniej też był tylko nie zwracałem uwagi.
Sporo nie wiem, ale jedno wiem: bałagan jest w tym bezprzykładny. W zakresie informacyjnym 0/10.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie zaprzeczę...
- « Poprzedni
-