- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix - w telewizorze a w ICU100
Takie pytanko mam jak wygląda jakościowo Netflix z dekodera ICU 100 z jakością z normalnej apki na Android TV? Na przykładzie Wiedźmina widzę małą różnice bo na TV mam jakość opisaną według Netflixa 4K HDR a na dekoderze Ultra HD 4K. Moje pytanie wynika stąd iż obecnie oglądam na TV ale przynajmniej na Wiedźminie występują duże różnice dźwięków - dialogów prawie nie słychać a sceny walk są bardzo głośne na dekoderze nie ma takiej dysproporcji dźwięku. Nie wiem czy tak to wygląda na netflixie czy po prostu musiałbym dokładniej ustawić telewizor.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michau95 Bo w telewizorze w może mieć np. funkcje HDR a Dekoder może i raczej nie ma jej. Aplikacja Netflix dostosowuje się do urządzenia na którym jest zainstalowana. Dla tego też są różnice minimalne w jakości obrazu czy dźwięku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ICU100 nie wspiera HDR, najwidoczniej Twój Android TV wspiera, stąd różnica. Z dźwiękiem to jednak raczej nie ma nic do rzeczy. Opcje dźwięku w ICU100 są dość ubogie i opisano szereg dziwactw i nieprawidłowości w obsłudze co bardziej zaawansowanych formatów, miło że w tym wypadku zdaje się działać dobrze. W tym przypadku stawiałbym na niedostosowanie liczby kanałów do faktycznie podłączonych głośników - być może wystarczy w apce wybrać dźwięk tylo kanałowy ile masz podpiętych głośników żeby było podobnie. Albo w ustawieniach Android TV odpowiednio skonfigurować ustawienia kanałów dźwięku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michau95 Po za tym to kwestia jak masz android tv z co najmniej 2 GB RAMu to na pewno będzie szybciej niż na dekoderze. Ten drugi jest dosyć powolny. Nie mieszajmy technologi dekodera z urządzeniem na systemie Android bo zawsze będzie różnica 🙃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Citi2017napisał(-a)Po za tym to kwestia jak masz android tv z co najmniej 2 GB RAMu to na pewno będzie szybciej niż na dekoderze. Ten drugi jest dosyć powolny. Nie mieszajmy technologi dekodera z urządzeniem na systemie Android bo zawsze będzie różnica 🙃
Mógłbyś tę myśl jakoś rozwinąć? Co masz konkretnie na myśli? Że niby ICU100 jest... za wolny(?) i dlatego lepiej(?) obsługuje dźwięk wielokanałowy? I co ma do tego ilość RAM w TV? Kto według Ciebie "miesza"(?) tu technologię dekodera(?) z urządzeniem(?) na systemie Android? I co to właściwie znaczy? Że nie wolno/nie powinno się porównywać aplikacji do obsługi Netflix dostępnej w ICU100 z aplikacją dostępną na Android TV? Właściwie dlaczego mielibyśmiy nie móc porównać tych aplikacji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jedyny plus Netflix z ICU 100 to taki, że nie działa na nim HDR 🙂 Mam w sypialni tv Samsung, najtańszy Qled, który słabo radzi sobie z HDR, ciemny obraz. A na Netflix z ICU jest normalnie, nie zaciemiony. Apka jest trochę stara, nie pamiętam dokładnie ale w ustawieniach jest chyba z 2017. Może jakaś aktualizacja Orange? Oby nie z HDR:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
🙂
Dla mnie sprawa jest jeszcze bardziej egzotyczna bo Wiedźmina oglądałem z ICU100 na 55" plazmie w rozdzielczości zaledwie HD, z dźwiękiem stereo. Tak że bieda, żadnych wodotrysków typu HDR, DD czy inne 4k nie mógłbym nawet docenić.
Ale techniczna jakość przekazu nie budziła u nikogo z oglądających żadnych zastrzeżeń, w przeciwieństwie do merytorycznej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdziłem przed chwilą, wersja aplikacji Netflix na ICU 100 to 2014 😀.
Prośba, możecie sprawdzić u siebie, czy tylko umnie taka stara wersja.
Patrzyłem uzyskaj pomoc, urządzenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Ogólnie chodziło mi o to, że dekoder Orange i przystawka Android TV to różne klasy sprzętu. Czy można je porównywać? Jak ktoś chce, ale zawsze będą gdzieś wady i zalety. Dla mnie subiektywnie Netflix działa szybciej na przystawkach
A android system jest instalowany do urządzeń raczej co mają ramy czy to tv czy przystawka ma 2 GB Ram to i inaczej działa aplikacja itp.
A co do wersji Aplikacji na dekoderach są bardzo często nie do aktualizowane do nowych wersji prze operatora. Przypadku urządzenia co mają Androida aplikacje się zawsze aktualizują, lub możemy to sami zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1