Da się mieć regionalne kanały TVP na pozycjach 900 w aplikacji Orange TV / Orange TV Go?

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 47
  • 193
  • 0

Da się mieć regionalne kanały TVP na pozycjach 900 w aplikacji Orange TV / Orange TV Go?

Cześć,

zauważyłem, że na liście kanałów są od 901 do 916 kanały TVP3. Używam w domu aplikacji Orange TV w telewizorze, ale tam tych kanałów nie ma. Trzeba wybrać tylko jeden z 16-tu, a potem ewentualnie zmieniać.

Widzę jednak, że w wykazie kanałów ze światłowodem powinny się znajdować od 901. Da się jakoś zrobić, aby te kanały mi się osobno wyświetlały?

Mephrite_0-1787647238602.png

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9972
  • 41973
  • 344

Dodam tylko że dostęp do sygnałów regionalnych na jednym kanale (25) albo na wielu kanałach (+900) to dostęp do tego samego sygnału. Ograniczenie wynika z jakichś przyczyn softwarowo-organizacyjnych - na niektórych dekoderach dostęp jest przez konfigurowalny "meta kanał 25" a na innych przez indywidualne kanały 900+. Nie da się tego zmienić, to jest zaszyte w oprogramowaniu dekodera/aplikacji. Sygnał jest ten sam.

Co nasuwa pytanie: jaki masz dekoder @Mephrite?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 ODPOW. 11

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4440
  • 22262
  • 104

Regionalne kanały TVP w aplikacji Orange TV / Orange TV Go

Raczej nie. Trzeba wybrać region, który Cie interesuje.  Wg mnie jest to dość wygodne, bo im mniej na liście, tym  mniej klikania. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16291
  • 68163
  • 880

@Mephrite  jak sama nazwa wskazuje kanały są regionalne, czyli można sobie przypisać wedle uznania damy kanał z miejsca zamieszkania ( lub nie)  i go oglądać. Gdyby była możliwość oglądania wszystkich osobno to by to było ujęte w ogólnej lis ie kanałów dostępnych i powiększyłoby ich liczbę w ofercie. 

Operator dał tylko możliwość wyboru ( wiąże się to z zarzutami, że klienci nie chcieli w danym obszarze gładząc np obowiązkowego WOT-u, kiedy dostępne były kanały lokalne...)

Taki ukłon w stronę klientów zainteresowanych informacjami lokalnymi 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3203
  • 15590
  • 141

@Mephrite Taka polityka, w C+ Online są na przykład dostępne wszystkie.

• 4440
  • 22262
  • 104

@Mephrite  Wszystkie kanały regionalne  TVP  są dostępne zupełnie za darmo. Możesz oglądać je np za pomocą Kodi, jeżeli masz TV lub boxa np na Android. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9972
  • 41973
  • 344

Dodam tylko że dostęp do sygnałów regionalnych na jednym kanale (25) albo na wielu kanałach (+900) to dostęp do tego samego sygnału. Ograniczenie wynika z jakichś przyczyn softwarowo-organizacyjnych - na niektórych dekoderach dostęp jest przez konfigurowalny "meta kanał 25" a na innych przez indywidualne kanały 900+. Nie da się tego zmienić, to jest zaszyte w oprogramowaniu dekodera/aplikacji. Sygnał jest ten sam.

Co nasuwa pytanie: jaki masz dekoder @Mephrite?

• 47
  • 193
  • 0

Nie brałem dekodera, używam aplikacji na Android TV - Orange TV. No jak zaszyte w oprogramowaniu to szkoda, u konkurencji (Magenta) miałem każdy osobno.

Nie lubię wybierać regionu, bo - powiedzmy że - rezyduję w trzech regionach, i interesuje mnie co się w nich dzieje. 

@agat13 - no właśnie są ujęte na liście wraz z numeracją - stąd screen w moim pierwszym poście.

• 4440
  • 22262
  • 104

@Mephrite Magenta jest dostępna teraz " za darmo"  dla wszystkich, wystarczy że się zarejestrujesz, więc możesz używać Orange TV i Magenta TV na jednym boksie 🙂 

• 47
  • 193
  • 0

Wolałbym mieć wszystko w jednym miejscu, niż skakać po aplikacjach.

A to "za darmo" okupione jest danymi, które będą przetwarzane.

• 4440
  • 22262
  • 104

Tak, ale oni tak chcą tylko nr telefonu i email. Ja mam specjalny nr telefonu i specjalny email na takie okazje 🙂  

No to jeżeli magenta Ci nie pasuje, kodi nie pasuje to już chyba nie ma więcej opcji...