- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
zauważyłem, że na liście kanałów są od 901 do 916 kanały TVP3. Używam w domu aplikacji Orange TV w telewizorze, ale tam tych kanałów nie ma. Trzeba wybrać tylko jeden z 16-tu, a potem ewentualnie zmieniać.
Widzę jednak, że w wykazie kanałów ze światłowodem powinny się znajdować od 901. Da się jakoś zrobić, aby te kanały mi się osobno wyświetlały?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodam tylko że dostęp do sygnałów regionalnych na jednym kanale (25) albo na wielu kanałach (+900) to dostęp do tego samego sygnału. Ograniczenie wynika z jakichś przyczyn softwarowo-organizacyjnych - na niektórych dekoderach dostęp jest przez konfigurowalny "meta kanał 25" a na innych przez indywidualne kanały 900+. Nie da się tego zmienić, to jest zaszyte w oprogramowaniu dekodera/aplikacji. Sygnał jest ten sam.
Co nasuwa pytanie: jaki masz dekoder @Mephrite?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Regionalne kanały TVP w aplikacji Orange TV / Orange TV Go
Raczej nie. Trzeba wybrać region, który Cie interesuje. Wg mnie jest to dość wygodne, bo im mniej na liście, tym mniej klikania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się mieć regionalne kanały TVP na pozycjach 900 w aplikacji Orange TV / Orange TV Go?
@Mephrite jak sama nazwa wskazuje kanały są regionalne, czyli można sobie przypisać wedle uznania damy kanał z miejsca zamieszkania ( lub nie) i go oglądać. Gdyby była możliwość oglądania wszystkich osobno to by to było ujęte w ogólnej lis ie kanałów dostępnych i powiększyłoby ich liczbę w ofercie.
Operator dał tylko możliwość wyboru ( wiąże się to z zarzutami, że klienci nie chcieli w danym obszarze gładząc np obowiązkowego WOT-u, kiedy dostępne były kanały lokalne...)
Taki ukłon w stronę klientów zainteresowanych informacjami lokalnymi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się mieć regionalne kanały TVP na pozycjach 900 w aplikacji Orange TV / Orange TV Go?
@Mephrite Taka polityka, w C+ Online są na przykład dostępne wszystkie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mephrite Wszystkie kanały regionalne TVP są dostępne zupełnie za darmo. Możesz oglądać je np za pomocą Kodi, jeżeli masz TV lub boxa np na Android.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodam tylko że dostęp do sygnałów regionalnych na jednym kanale (25) albo na wielu kanałach (+900) to dostęp do tego samego sygnału. Ograniczenie wynika z jakichś przyczyn softwarowo-organizacyjnych - na niektórych dekoderach dostęp jest przez konfigurowalny "meta kanał 25" a na innych przez indywidualne kanały 900+. Nie da się tego zmienić, to jest zaszyte w oprogramowaniu dekodera/aplikacji. Sygnał jest ten sam.
Co nasuwa pytanie: jaki masz dekoder @Mephrite?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie brałem dekodera, używam aplikacji na Android TV - Orange TV. No jak zaszyte w oprogramowaniu to szkoda, u konkurencji (Magenta) miałem każdy osobno.
Nie lubię wybierać regionu, bo - powiedzmy że - rezyduję w trzech regionach, i interesuje mnie co się w nich dzieje.
@agat13 - no właśnie są ujęte na liście wraz z numeracją - stąd screen w moim pierwszym poście.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mephrite Magenta jest dostępna teraz " za darmo" dla wszystkich, wystarczy że się zarejestrujesz, więc możesz używać Orange TV i Magenta TV na jednym boksie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolałbym mieć wszystko w jednym miejscu, niż skakać po aplikacjach.
A to "za darmo" okupione jest danymi, które będą przetwarzane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, ale oni tak chcą tylko nr telefonu i email. Ja mam specjalny nr telefonu i specjalny email na takie okazje 🙂
No to jeżeli magenta Ci nie pasuje, kodi nie pasuje to już chyba nie ma więcej opcji...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »