Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Comedy extra rwie obraz

Praziomek
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

Comedy extra rwie obraz

Witam,

Udało się upłynnić obraz na Domo HD. Natomiast na kanale Comedy Extra "Dziewczyny w wielkim mieście" strasznie rwie obraz na telewizorze Sony z Google TV.

Iwu 200. Nie da się tego oglądać.

Proszę, aby wszystkie kanały w ofercie Orange miały 50 fps.

8 ODPOW. 8
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

Comedy extra rwie obraz

@Praziomek  patrząc na to co już działa lepiej może i na to przyjdzie kolej 

Praziomek

Comedy extra rwie obraz

Na Comedy Extra we wspomnianym programie dalej rwie obraz.

Zauważyłem wieczorem klatkowanie na Kuchnia+ HD.

Czy Orange nie może w końcu nadawać w 50 fps????

IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

Comedy extra rwie obraz

@Praziomek to nie od Orange zależy, to co dostają od C+, to powielają, trzeba C+ naciskać na poprawę jakości obrazu

adamus29
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Comedy extra rwie obraz

Witam.

C+ daje obraz w 50 fps. Tylko niektórzy dostawcy nie wiem, dlaczego takiego obrazu nie dają. Skąd te oszczędności? Rzeczywiście w Orange tnie i na pewno nie ma 50 fps. Mam też telewizję od innego, dużego dostawcy i on daje na wszystkich kanałach 50 fps a obraz na tym kanale jest płynny, ostry i wyraźny. Sygnał jest dostarczany z sieci po kablu ethernet. Na internecie od dowolnego dostawcy to działa.

Canal+ Kuchnia - 1920x1080, 50 fps, 6,21 Mb/s, średnio 6,81 Mb/s, peak 7,49 Mb/s

Pozdrawiam.

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

Comedy extra rwie obraz

Przede wszystkim to nie wiadomo ile fps ma materiał z IP TV Orange, bo dekodery tej informacji nie ujawniają. Zakłócenia i niedostatki kompresji nie muszą być związane z fps. Bitrate jest formalnie stały i wynosi około 8Mbps dla każdego kanału, z wyjatkiem kanału 4k gdzie jest on wyższy - to można zmierzyć przycinając pasmo. Apele o ujawnienie parametrów i poprawę dosyłu od lat trafiają na glebę suchą i kamienistą. Najbardziej irytujące jest to, że nigdy nie wiadomo na którym kanale problem się ujawni i kiedy. Przykładowo wczoraj na BBC First, w odcinku serialu kryminalnego postacie w niektórych scenach miały charakterystyczne rozmyte obwódki. Ani to nie było szczególnie dynamiczne, ani na żywo, ani popularne, w dodatku film, czyli nic nie wskazywało na możliwość zaistnienia problemu. A jednak. Za to konkursy skoków na TVN wyglądały tak samo jak na Eurosporcie, czyli zadowalająco (oczywiście tylko pod względem technicznym).

Praziomek

Comedy extra rwie obraz

Ja tylko chciałbym obejrzeć płynny obraz a nie drgający obraz lub niemal pokaz slajdów jak to było na Kuchnia HD.

Serio, operator chce tak bardzo zniechęcać do korzystania z usługi telewizyjnej?

Luki555
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Comedy extra rwie obraz

U siebie zauważyłem na kanałach History i History 2  tak od świąt (wczoraj już jakby mniej) były takie zacinanie co jakiś czas (co kilka minut) ucinało nie które wyrazy i obraz też tak nie był płynny w tych momentach. Mało dokuczliwe ale zauważalne to było.

Praziomek

Comedy extra rwie obraz

I raczej to nie jest wina dostawcy kanałów bo tak jak widać dzieje się to na różnych kanałach.

@Luki555napisał(-a)

U siebie zauważyłem na kanałach History i History 2  tak od świąt (wczoraj już jakby mniej) były takie zacinanie co jakiś czas (co kilka minut) ucinało nie które wyrazy i obraz też tak nie był płynny w tych momentach. Mało dokuczliwe ale zauważalne to było.