- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Comedy extra rwie obraz
Witam,
Udało się upłynnić obraz na Domo HD. Natomiast na kanale Comedy Extra "Dziewczyny w wielkim mieście" strasznie rwie obraz na telewizorze Sony z Google TV.
Iwu 200. Nie da się tego oglądać.
Proszę, aby wszystkie kanały w ofercie Orange miały 50 fps.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Comedy extra rwie obraz
@Praziomek patrząc na to co już działa lepiej może i na to przyjdzie kolej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Comedy extra rwie obraz
Na Comedy Extra we wspomnianym programie dalej rwie obraz.
Zauważyłem wieczorem klatkowanie na Kuchnia+ HD.
Czy Orange nie może w końcu nadawać w 50 fps????
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Comedy extra rwie obraz
@Praziomek to nie od Orange zależy, to co dostają od C+, to powielają, trzeba C+ naciskać na poprawę jakości obrazu 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Comedy extra rwie obraz
Witam.
C+ daje obraz w 50 fps. Tylko niektórzy dostawcy nie wiem, dlaczego takiego obrazu nie dają. Skąd te oszczędności? Rzeczywiście w Orange tnie i na pewno nie ma 50 fps. Mam też telewizję od innego, dużego dostawcy i on daje na wszystkich kanałach 50 fps a obraz na tym kanale jest płynny, ostry i wyraźny. Sygnał jest dostarczany z sieci po kablu ethernet. Na internecie od dowolnego dostawcy to działa.
Canal+ Kuchnia - 1920x1080, 50 fps, 6,21 Mb/s, średnio 6,81 Mb/s, peak 7,49 Mb/s
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Comedy extra rwie obraz
Przede wszystkim to nie wiadomo ile fps ma materiał z IP TV Orange, bo dekodery tej informacji nie ujawniają. Zakłócenia i niedostatki kompresji nie muszą być związane z fps. Bitrate jest formalnie stały i wynosi około 8Mbps dla każdego kanału, z wyjatkiem kanału 4k gdzie jest on wyższy - to można zmierzyć przycinając pasmo. Apele o ujawnienie parametrów i poprawę dosyłu od lat trafiają na glebę suchą i kamienistą. Najbardziej irytujące jest to, że nigdy nie wiadomo na którym kanale problem się ujawni i kiedy. Przykładowo wczoraj na BBC First, w odcinku serialu kryminalnego postacie w niektórych scenach miały charakterystyczne rozmyte obwódki. Ani to nie było szczególnie dynamiczne, ani na żywo, ani popularne, w dodatku film, czyli nic nie wskazywało na możliwość zaistnienia problemu. A jednak. Za to konkursy skoków na TVN wyglądały tak samo jak na Eurosporcie, czyli zadowalająco (oczywiście tylko pod względem technicznym).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Comedy extra rwie obraz
Ja tylko chciałbym obejrzeć płynny obraz a nie drgający obraz lub niemal pokaz slajdów jak to było na Kuchnia HD.
Serio, operator chce tak bardzo zniechęcać do korzystania z usługi telewizyjnej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Comedy extra rwie obraz
U siebie zauważyłem na kanałach History i History 2 tak od świąt (wczoraj już jakby mniej) były takie zacinanie co jakiś czas (co kilka minut) ucinało nie które wyrazy i obraz też tak nie był płynny w tych momentach. Mało dokuczliwe ale zauważalne to było.