Canal+ DTH + Orange Światłowód

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35096
  • 293

@Arti_Kn_Plnapisał(-a)
...

cena w Orange ta sama tylko lojalka dłuzsza

...

Czyli, jak by nie patrzeć oferta przez pośrednika korzystniejsza cenowo nie jest. Nie chce mi się sprawdzać, ale czy w drugą stronę też tak to wygląda? Tzn. zakup umowy dostępu do internetu FTTH na łączu światłowodowym Orange w C+ ma tę samą cenę co zakup tegoż bezpośrednio w Orange? Czy może tu jest taniej? To znacznie trudniej porównać, bo Orange tak namieszał z ofertami że nie jest jasne co z czym porównywać, ale skupiając się na jakimś typowym przykładzie można to też zweryfikować. Jeśli się komuś oczywiście chce.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

Pojawiło się więcej informacji.

Jeśli chodzi o internet ceny Światłowód Orange są takie same jak w Orange, czyli 300 Mb/s za 65 zł, 600 Mb/s za 75 zł, 1 Gb/s za 85 zł i 2 Gb/s za 95 zł. W różnych ofertach promocji dodatkowo od 6 do 12 miesięcy za 0 zł, w zależności od wybranej opcji. Promocje na światłowód mogą różnić się w zależności od lokalizacji. Trzeba doliczyć 5 zł za modem i/lub 20 zł za domek jednorazowy. W cenie użytkownik otrzymuje dostęp do Start TV. 

W punkcie sprzedaży Canal+ zawiera się umowę na ofertę na telewizji satelitarnej z dostępem do serwisu online, następnie z Orange ustala kwestie promocji oraz instalacji światłowodu. W momencie, gdy światłowód będzie zainstalowany uruchamia się bonus na telewizję Canal+.

Na chwilę obecną oferta dla nowych umów oraz przedłużeń w Canal+.

Resumując, wciąż są to dwie osobne usługi i umowy (za telewizję odpowiada Canal+, za internet Orange), ale kupując razem można zyskać dodatkowe bonusy.

• 8678
  • 35096
  • 293

Jakie są te dodatkowe bonusy?

• 430
  • 1543
  • 4

@j131napisał(-a)

musisz zainstalowac talerz 😉

• 150
  • 631
  • 3

@j131napisał(-a)

W tym przypadku to głównie, pół roku telewizji od Canal+ za free 🙂

Darmowych miechów za Światłowód Orange nie liczę bo są ciągle, ale jeśli będzie ich więcej niż w standardowej promoce ze strony, to też jakiś bonus 🙂

@deest Nie trzeba instalować talerza. Można wziąć ofertę satelitarną z modułem CI+ lub dekoderem. Chowasz je do szafy, a z oferty korzystasz online za pomocą Canal+ Online dla abonentów (np. na Smart TV). Jednak nie wszystkie kanały z podstawowego pakietu jeszcze są online.

• 430
  • 1543
  • 4

@szewolnapisał(-a)

@j131napisał(-a)

Darmowych miechów za Światłowód Orange nie liczę bo są ciągle, ale jeśli będzie ich więcej niż w standardowej promoce ze strony, to też jakiś bonus 🙂

@deest Nie trzeba instalować talerza. Można wziąć ofertę satelitarną z modułem CI+ lub dekoderem. Chowasz je do szafy, a z oferty korzystasz online za pomocą Canal+ Online dla abonentów (np. na Smart TV). Jednak nie wszystkie kanały z podstawowego pakietu jeszcze są online.

No nie wiem, kto by chciał korzystać z Canal+ Online do oglądania kanałów telewizyjnych co jest OTT i ma 40s opóźnienia

• 8678
  • 35096
  • 293

@szewolnapisał(-a)

@j131napisał(-a)

...

A przy umowach z C+ ale bez zakupu oferty Orange of C+ to nie ma jakichś bonusów?Jesteś pewien?

Bo te bonusy w drugą stronę, jak słusznie zauważyłeś nie istnieją: "darmowe" miesiące są oferowane każdemu kto podpisuje lojalkę. W dodatku przy sprzedaży online to ani tego bonusu ani w ogóle tej oferty nie widzę.

Nawiasem mówiąc talerz akurat mam, więc ten tego... Żaden bonus. Chyba że wycieczka na strych w celu odśnieżenia anteny też się liczy.

• 150
  • 631
  • 3

@j131napisał(-a)

@szewolnapisał(-a)

@j131napisał(-a)

...

A przy umowach z C+ ale bez zakupu oferty Orange of C+ to nie ma jakichś bonusów?Jesteś pewien?

Wszystko zależy od promocji jakie wypuszczają Ale z tego co pamiętam, ostatnie darmowe miesiące w Canal+ były grudniu przy świątecznej ofercie.

• 150
  • 631
  • 3

@deestnapisał(-a)

No nie wiem, kto by chciał korzystać z Canal+ Online do oglądania kanałów telewizyjnych co jest OTT i ma 40s opóźnienia

Nie chcę Ciebie martwić, ale usługi telewizyjne zmierzają w stronę IPTV i tam też są opóźnienia. Takie uroki nowych trendów. Dla przeciętnego widza nie robi wrażenia, czy "Kuchenne rewolucje" obejrzy 30 sekund później 😉

• 430
  • 1543
  • 4

Ale przy sportowych wydarzeniach ma to spore znaczenie. Orange ma minimalne opoznienie na IPTV jakos? 😉