- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Canal+ DTH + Orange Światłowód
Conaxa nie używam to nie wiem.
Do końca października mają wyłączyć tylko paczkę C+ na niektórych kartach. Żadna strata 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam pomarańczowy światłowód na czasie nieokreślonym i telewizje sat od c+ do marca 26, ciekawe czy faktycznie razem będzie taniej niż osobno i czy będę musiał wypowiadać światłowód tylko po to żeby podpisać światłowód 😄
Połączenie całkiem słuszne ale jestem niemal pewny że przy dobrej negocjacji nadal taniej będzie osobno niż w pakiecie......Taki rynek.
Pytanie tylko czy taka oferta nie będzie kanibalizować "telewizji światłowodowej" od orange.....Zobaczymy 🙂
Czekam jednak bez jakiejś większej ekscytacji 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Artek_napisał(-a)Pytanie tylko czy taka oferta nie będzie kanibalizować "telewizji światłowodowej" od orange.....Zobaczymy 🙂
Ogólnie mamy mało danych dotyczących tego "strategicznego partnerstwa" Canal+ i Orange, o którym zresztą firmy oficjalnie jeszcze nie poinformowały.
Zakładając, ze osoba korzystająca z oferty podpisuje umowę z Orange na światłowód, to pewnie Orange zajmuje się obsługą światełka. I może być tak, że użytkownik może mieć jednocześnie dostęp do usług dodatkowych Orange, w tym Extra TV. A ten pakiet jest znacznie ciekawszy niż największy pakiet satelitarnego Canal+ (czyli Extra+), i ze sportowymi kanałami Polsatu. 🙂
Sam jestem ciekaw jak ta współpraca będzie się rozwijała, czy będzie jakaś oferta "pod internet", czyli bez satelity. Mam Orange Światłowód oraz podstawową ofertę sat Canal+ głównie dla tańszego dostępu do paczki Canal+, z której i tak korzystam online na Smart TV. Orange niestety nie ma apki na Samsung.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewolnapisał(-a)
@_Artek_napisał(-a)Pytanie tylko czy taka oferta nie będzie kanibalizować "telewizji światłowodowej" od orange.....Zobaczymy 🙂
Ogólnie mamy mało danych dotyczących tego "strategicznego partnerstwa" Canal+ i Orange, o którym zresztą firmy oficjalnie jeszcze nie poinformowały.
Zakładając, ze osoba korzystająca z oferty podpisuje umowę z Orange na światłowód, to pewnie Orange zajmuje się obsługą światełka. I może być tak, że użytkownik może mieć jednocześnie dostęp do usług dodatkowych Orange, w tym Extra TV. A ten pakiet jest znacznie ciekawszy niż największy pakiet satelitarnego Canal+ (czyli Extra+), i ze sportowymi kanałami Polsatu. 🙂
Sam jestem ciekaw jak ta współpraca będzie się rozwijała, czy będzie jakaś oferta "pod internet", czyli bez satelity. Mam Orange Światłowód oraz podstawową ofertę sat Canal+ głównie dla tańszego dostępu do paczki Canal+, z której i tak korzystam online na Smart TV. Orange niestety nie ma apki na Samsung.
Rzecznik Canal+ potwierdził w Wirtualne Media w/w ofertę. I jak wiem to trzeba podpisać dwie umowy - jedną z CANAL+ , a drugą z Orange. We Francji CANAL+ już oferuje IPTV z możliwością połączenia satelity
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oferta jest, ale jak informował rzecznik Orange "obecnie testujemy wspólne rozwiązania" 😉
Generalnie Orange jest potrzebny Canal+, by oferować właśnie pakiet usług telewizji z internetem, tym bardziej, że niektóre kanały (np. Canal+ Extra) można oglądać tylko online (serwis lub dekoder podpięty do internetu). Na razie skupiają się na łączeniu światłowodu z satelitą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewolnapisał(-a)...
skupiają się na łączeniu światłowodu z satelitą.
W sensie ofertowym? Czyli że sprzedaż wiązana, na zasadzie "kup pan cegłę"? Bo przecież satelity ze światłowodem technicznie nie ma jak połączyć.
Dla mnie to zawsze będzie dziwaczny układ w który na pewno nie wejdę. A patrząc na to co się działo ze wsparciem klienta przy poprzedniej współpracy (kiedy Orange sprzedawał usługi TV Sat od C+), czarno to widzę. Jedyną sytuacją w której mógłbym ewentualnie rozważyć taką ofertę pakietową, byłoby przejęcie jednej firmy przez drugą - wtedy przynajmniej kwestia odpowiedzialności za jakość świadczonych usług wobec klienta byłaby klarowna. Na co się raczej nie zanosi, więc pas.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder C+ można przełączyć w tryb internetowy nawet jeśli formalnie podpisujesz umowę na TV sat, więc jak dla mnie wszystko będzie kwestią ceny.:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cena to nie wszystko. Liczy się też kompetencja obsługi. Mnożenie pośredników jej nie sprzyja.
@_Artek_napisał(-a)
...
wszystko będzie kwestią ceny.:)
Przykładowe aktualne oferty na pakiet C+ Super Sport to:
Bezpośrednio na stronie C+: 65PLN/miesiąc z roczną lojalką.
Za pośrednictwem Orange w pakiecie IP TV: 69PLN/miesiąc z dwuletnią lojalką.
Czyli nie dość że sprzedaż wiązana jakby bardziej to jeszcze drożej. No nijak mi się to nie klei.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)Cena to nie wszystko. Liczy się też kompetencja obsługi. Mnożenie pośredników jej nie sprzyja.
@_Artek_napisał(-a)...
wszystko będzie kwestią ceny.:)
Przykładowe aktualne oferty na pakiet C+ Super Sport to:
Bezpośrednio na stronie C+: 65PLN/miesiąc z roczną lojalką.
Za pośrednictwem Orange w pakiecie IP TV: 69PLN/miesiąc z dwuletnią lojalką.
Czyli nie dość że sprzedaż wiązana jakby bardziej to jeszcze drożej. No nijak mi się to nie klei.
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 żebym był dobrze zrozumiany, ja też szału się nie spodziewam, po prostu chce zobaczyć ofertę