Canal+ DTH + Orange Światłowód

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Conaxa nie używam to nie wiem. 

Do końca października mają wyłączyć tylko paczkę C+ na niektórych kartach. Żadna strata 🙂 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 882
  • 3819
  • 6

Mam pomarańczowy światłowód na czasie nieokreślonym i telewizje sat od c+ do marca 26, ciekawe czy faktycznie razem będzie taniej niż osobno i czy będę musiał wypowiadać światłowód tylko po to żeby podpisać światłowód 😄

Połączenie całkiem słuszne ale jestem niemal pewny że przy dobrej negocjacji nadal taniej będzie osobno niż w pakiecie......Taki rynek.

Pytanie tylko czy taka oferta nie będzie kanibalizować "telewizji światłowodowej" od orange.....Zobaczymy 🙂

Czekam jednak bez jakiejś większej ekscytacji 😛

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

@_Artek_napisał(-a)

Pytanie tylko czy taka oferta nie będzie kanibalizować "telewizji światłowodowej" od orange.....Zobaczymy 🙂

Ogólnie mamy mało danych dotyczących tego "strategicznego partnerstwa" Canal+ i Orange, o którym zresztą firmy oficjalnie jeszcze nie poinformowały.

Zakładając, ze osoba korzystająca z oferty podpisuje umowę z Orange na światłowód, to pewnie Orange zajmuje się obsługą światełka. I może być tak, że użytkownik może mieć jednocześnie dostęp do usług dodatkowych Orange, w tym Extra TV. A ten pakiet jest znacznie ciekawszy niż największy pakiet satelitarnego Canal+ (czyli Extra+), i ze sportowymi kanałami Polsatu. 🙂

Sam jestem ciekaw jak ta współpraca będzie się rozwijała, czy będzie jakaś oferta "pod internet", czyli bez satelity. Mam Orange Światłowód oraz podstawową ofertę sat Canal+ głównie dla tańszego dostępu do paczki Canal+, z której i tak korzystam online na Smart TV. Orange niestety nie ma apki na Samsung.

• 430
  • 1555
  • 4

@szewolnapisał(-a)

@_Artek_napisał(-a)

Ogólnie mamy mało danych dotyczących tego "strategicznego partnerstwa" Canal+ i Orange, o którym zresztą firmy oficjalnie jeszcze nie poinformowały.

Zakładając, ze osoba korzystająca z oferty podpisuje umowę z Orange na światłowód, to pewnie Orange zajmuje się obsługą światełka. I może być tak, że użytkownik może mieć jednocześnie dostęp do usług dodatkowych Orange, w tym Extra TV. A ten pakiet jest znacznie ciekawszy niż największy pakiet satelitarnego Canal+ (czyli Extra+), i ze sportowymi kanałami Polsatu. 🙂

Sam jestem ciekaw jak ta współpraca będzie się rozwijała, czy będzie jakaś oferta "pod internet", czyli bez satelity. Mam Orange Światłowód oraz podstawową ofertę sat Canal+ głównie dla tańszego dostępu do paczki Canal+, z której i tak korzystam online na Smart TV. Orange niestety nie ma apki na Samsung.

Rzecznik Canal+ potwierdził w Wirtualne Media w/w ofertę. I jak wiem to trzeba podpisać dwie umowy - jedną z CANAL+ , a drugą z Orange. We Francji CANAL+ już oferuje IPTV z możliwością połączenia satelity 

• 150
  • 631
  • 3

Oferta jest, ale jak informował rzecznik Orange "obecnie testujemy wspólne rozwiązania" 😉

Generalnie Orange jest potrzebny Canal+, by oferować właśnie pakiet usług telewizji z internetem, tym bardziej, że niektóre kanały (np. Canal+ Extra) można oglądać tylko online (serwis lub dekoder podpięty do internetu). Na razie skupiają się na łączeniu światłowodu z satelitą.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

@szewolnapisał(-a)

...

skupiają się na łączeniu światłowodu z satelitą.

W sensie ofertowym? Czyli że sprzedaż wiązana, na zasadzie "kup pan cegłę"? Bo przecież satelity ze światłowodem technicznie nie ma jak połączyć. 

Dla mnie to zawsze będzie dziwaczny układ w który na pewno nie wejdę. A patrząc na to co się działo ze wsparciem klienta przy poprzedniej współpracy (kiedy Orange sprzedawał usługi TV Sat od C+), czarno to widzę. Jedyną sytuacją w której mógłbym ewentualnie rozważyć taką ofertę pakietową, byłoby przejęcie jednej firmy przez drugą - wtedy przynajmniej kwestia odpowiedzialności za jakość świadczonych usług wobec klienta byłaby klarowna. Na co się raczej nie zanosi, więc pas.

• 882
  • 3819
  • 6

Dekoder C+ można przełączyć w tryb internetowy nawet jeśli formalnie podpisujesz umowę na TV sat, więc jak dla mnie wszystko będzie kwestią ceny.:)

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Cena to nie wszystko. Liczy się też kompetencja obsługi. Mnożenie pośredników jej nie sprzyja.

@_Artek_napisał(-a)

...

wszystko będzie kwestią ceny.:)

Przykładowe aktualne oferty na pakiet C+ Super Sport to:

Bezpośrednio na stronie C+: 65PLN/miesiąc z roczną lojalką.

Za pośrednictwem Orange w pakiecie IP TV: 69PLN/miesiąc z dwuletnią lojalką.

Czyli nie dość że sprzedaż wiązana jakby bardziej to jeszcze drożej. No nijak mi się to nie klei.

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

@j131napisał(-a)

Cena to nie wszystko. Liczy się też kompetencja obsługi. Mnożenie pośredników jej nie sprzyja.

@_Artek_napisał(-a)

...

wszystko będzie kwestią ceny.:)

Przykładowe aktualne oferty na pakiet C+ Super Sport to:

Bezpośrednio na stronie C+: 65PLN/miesiąc z roczną lojalką.

Za pośrednictwem Orange w pakiecie IP TV: 69PLN/miesiąc z dwuletnią lojalką.

Czyli nie dość że sprzedaż wiązana jakby bardziej to jeszcze drożej. No nijak mi się to nie klei.

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

cena w Orange ta sama tylko lojalka dłuzsza

Arti_Kn_Pl_1-1756979451378.png

• 882
  • 3819
  • 6

@j131  żebym był dobrze zrozumiany, ja też szału się nie spodziewam, po prostu chce zobaczyć ofertę