- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Canal+ DTH + Orange Światłowód
Nie oglądam, ale faktycznie ile razy miałem "przyjemność" oglądania TV z IPTV to było właśnie wydarzenie na żywo . Generalnie to ja w ogóle nie oglądam TV. Interesuje mnie tylko część techniczna, kodowanie itp. Sama treść nie jest dla mnie atrakcyjna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Nie oglądam, ale faktycznie ile razy miałem "przyjemność" oglądania TV z IPTV to było właśnie wydarzenie na żywo . Generalnie to ja w ogóle nie oglądam TV. Interesuje mnie tylko część techniczna, kodowanie itp. Sama treść nie jest dla mnie atrakcyjna.
U mnie podobnie, tylko mnie interesuje wydarzenia sportowe 😉 i najlepsza oferta była lokalnego operatora bo to było DVB-C na karte CI+ przez co miało się jeden pilot
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)W Canal Plus też dają CI.
Tak, tylko że lokalny operator dawał karty nawet przez multiroomie, a przy CANAL+ trzeba mieć dekodery
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Na DVB S - 13 sek opóźnienia.
Na DVB T - 7 sek opóźnienia.
OK, w tej metodologii IP TV Orange na multicast ma najwyżej 9-10s opóźnienia. Czyli mniej więcej tyle samo co TV SAT, i sekundowa różnica w stosunku do DVBT2. To ostatnie by się zgadzało z moimi wcześniejszymi obserwacjami (choć wtedy nie mierzyłem tego tak dokładnie).
Czyli całkowite opóźnienie IP TV Orange w unicast (apki TV oraz GO a także dekoder Stream, niezależnie od rodzaju umowy) wynosi, tak jak już wielokrotnie pisano, około 30 sekund.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131Tzn tylko porównałem, jak to wygląda na TVP Info. Nie chciało mi się sprawdzać na innych kanałach. Po prostu w każdej technologii są opóźnienia i to jest normalne. Swoją drogą, naprawdę nie ma ważniejszych problemów, niż to że sąsiad krzyknie "Goool" kilka sekund wcześniej??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do salonów Canal+ powróciła urodzinowa promka na sportowe pakiety telewizyjne ze zniżką 30 proc. na 30 urodziny. Dzięki temu Entry+ z Canal+ Super Sport można zyskać za 45 zł. W sam raz do światłowodu Orange 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"...Swoją drogą, naprawdę nie ma ważniejszych problemów, niż to że sąsiad krzyknie "Goool" kilka sekund wcześniej??.." Dokładnie 🙂 Poza tym patrząc na aktualny poziom naszej kopanej reprezentacji raczej nikt nie krzyczy już Gool, jeżeli już to O qwa, ale to jest raczej po cichu lub lekko szlochając, więc opóźnienie w nadawaniu sygnału nie będzie z pewnością żadnym problemem 🙂