Canal+ DTH + Orange Światłowód

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12106
  • 74

Nie oglądam,  ale faktycznie ile razy miałem "przyjemność" oglądania TV z IPTV to było właśnie wydarzenie na żywo .  Generalnie to ja w ogóle nie oglądam TV. Interesuje mnie tylko część techniczna, kodowanie itp.  Sama treść nie jest dla mnie atrakcyjna.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 431
  • 1557
  • 4

@atlas_cudownapisał(-a)

Nie oglądam,  ale faktycznie ile razy miałem "przyjemność" oglądania TV z IPTV to było właśnie wydarzenie na żywo .  Generalnie to ja w ogóle nie oglądam TV. Interesuje mnie tylko część techniczna, kodowanie itp.  Sama treść nie jest dla mnie atrakcyjna.

U mnie podobnie, tylko mnie interesuje wydarzenia sportowe 😉 i najlepsza oferta była lokalnego operatora bo to było DVB-C na karte CI+ przez co miało się jeden pilot

• 2844
  • 12106
  • 74

W Canal Plus też dają CI.

• 431
  • 1557
  • 4

@atlas_cudownapisał(-a)

W Canal Plus też dają CI.

Tak, tylko że lokalny operator dawał karty nawet przez multiroomie, a przy CANAL+ trzeba mieć dekodery

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35104
  • 293

@atlas_cudownapisał(-a)

Na DVB S  - 13 sek opóźnienia.

Na DVB T - 7 sek  opóźnienia.

OK, w tej metodologii IP TV Orange na multicast ma najwyżej 9-10s opóźnienia. Czyli mniej więcej tyle samo co TV SAT, i sekundowa różnica w stosunku do DVBT2. To ostatnie by się zgadzało z moimi wcześniejszymi obserwacjami (choć wtedy nie mierzyłem tego tak dokładnie).

Czyli całkowite opóźnienie IP TV Orange w unicast (apki TV oraz GO a także dekoder Stream, niezależnie od rodzaju umowy) wynosi, tak jak już wielokrotnie pisano, około 30 sekund.

• 2844
  • 12106
  • 74

@j131Tzn tylko porównałem, jak to wygląda na TVP Info. Nie chciało mi się sprawdzać na innych kanałach. Po prostu w każdej technologii są opóźnienia i to jest normalne.  Swoją drogą, naprawdę nie ma ważniejszych problemów, niż to że sąsiad krzyknie "Goool" kilka sekund wcześniej??  

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35104
  • 293

Tak też porównywałem. Nie sądzę żeby były większe różnice między kanałami (co do opóźnień). Dla mnie to kompletnie bez znaczenia, ale chcę po prostu żeby ta kwestia (w końcu czysto techniczna) była całkowicie jasna i nie ciągnęły się za nią plotki.

• 150
  • 631
  • 3

Do salonów Canal+ powróciła urodzinowa promka na sportowe pakiety telewizyjne ze zniżką 30 proc. na 30 urodziny. Dzięki temu Entry+ z Canal+ Super Sport można zyskać za 45 zł. W sam raz do światłowodu Orange 🙂

• 431
  • 1557
  • 4

długie te urodziny 😉

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 63
  • 200
  • 1

"...Swoją drogą, naprawdę nie ma ważniejszych problemów, niż to że sąsiad krzyknie "Goool" kilka sekund wcześniej??.." Dokładnie 🙂 Poza tym patrząc na aktualny poziom naszej kopanej reprezentacji raczej nikt nie krzyczy już Gool, jeżeli już to O qwa, ale to jest raczej po cichu lub lekko szlochając, więc opóźnienie w nadawaniu sygnału nie będzie z pewnością żadnym problemem  🙂