- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak 4k na tv 4k
@dziub2her masz kilka gniazd HDMI w tv, działaj metodą "prób i błędów" na którymś musi zadziałać, jeszcze ewentualnie jeśli masz podmień kabel HDMI.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak 4k na tv 4k
@dziub2her zmień kabel HDMI na ten z zestawu dekodera, koniecznie.
Jak jest podłączony z modemem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak 4k na tv 4k
Zdaje się być problemem jak Pan @agat13 zasugerował to kabel hdmi. Podłączony został ten z zestawu acz dekoder przez to na ścianie wisi ale działają kanały 4k i ogólnie jakość lepsza. Czyli ten mój musi mieć wadę, jaki kupić conajmniej 3 metrowy by było ok?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak 4k na tv 4k
@dziub2her wcześniej też zasugerowałem Ci zmianę kabla, oczywiście że możesz zakupić inny dłuższy, pamiętaj aby nie był to taki zwykły za kilka groszy, zainwestuj w w miarę porządny kabelek lecz nie taki za aż kilka stówek, wystarczy taki za około stówkę .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak 4k na tv 4k
Przepraszam @slav72 faktycznie. Możesz mi w takim razie podpowiedzieć jaki kabel dokupić, który będzie na 100% działać? nie przekraczajac 150 zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dziub2her nic nie szkodzi, nie ma za co przepraszać, jeśli sugerowana zmiana przewodu pomogła i chodzi o kabelek to na przykład coś takiego będzie ok https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kable-telewizyjne-i-audio/przewody-audio-video/kabel-got...
mam taki tyle że 5 m, tak samo optyki mam też tej firmy i mogę je polecić, są porządnie wykonane, dobrze się sprawdzają i oczywiście w rozsądnej cenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak 4k na tv 4k
@dziub2her Równie dobrze działa taki https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kable-telewizyjne-i-audio/przewody-audio-video/savio-cl-... 150zł to gruba przesada za trzy metry.
4K 60Hz HDR i inne Atmosy bez problemu.
______
* Scalenie wpisów - Bartłomiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak 4k na tv 4k
@Samotnick kolego nie mam zamiaru się "przekomarzać" na temat słuszności Twojej czy mojej tezy na temat kabli, ale jak myślisz z jakich materiałów wykonany jest Twój i mój przewód (żyły, styki, ekran, itd)?, tu nie chodzi o "wodotryski" w opisie "4K 60Hz i inne Atmosy"...
PS.
Są ludzie którzy na kable wydają tysiące, ja do takich nie należę, ale dla mnie głupotą jest kupowanie np. kabla HDMI za 15 zł i wymaganie aby był dobrej jakości, wolę wydać stówkę i mieć pewność że materiały użyte są w miarę dobre i kabelek zakupiłem raz na długie lata. Poza tym to co podałem w linku to tylko przykład i wcale nie musi być wiążące dla pytającego (nie chodzi również o rozwiązanie, gdyż nim jest tylko "kabel HDMI do wymiany", autor wątku mógł mieć właśnie taki "za 15zł", ale też nie musiał...). Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, ja przedstawiłem tylko swoje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak 4k na tv 4k
@slav72 To jest przewód który wyjąłem na potrzeby zdjęcia ze swojego telewizora. Łączy go z Apple TV 4K. Działa od kilkunastu miesięcy. Inaczej bym o nim nie wspominał.