Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blad odczytu karty dostepu

iza3004
Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz
Witam. Od pewnego czasu podczas oglądania TV bardzo często wyskakuje mi taki komunikat. Zdaza się, że w ciągu godzi nawet 6 razy...aby ponownie uruchomic koniecznie jest wułożenie i włożenie karty. Kak rozwiązać ten problem???
20170415_223111.jpg
11 ODPOW. 11
Anonim
Nie dotyczy

Wiadomość zawiera obraz

iza3004 napisał(-a):
Witam. Od pewnego czasu podczas oglądania TV bardzo często wyskakuje mi taki komunikat. Zdarza się, że w ciągu godzi nawet 6 razy...aby ponownie uruchomić koniecznie jest wułożenie i włożenie karty. Jak rozwiązać ten problem???

Tyle znalazłem:

S19.PNG

tv.PNG

Highlighted
iza3004

Tak właśnie karte mam włożona. Wystarczy na sekundę wyłożyć pozniej włożyć i działa. Kiedyś robiło się tak raz góra 2 razy na tydzień. Ostatnimi czasy kilkakrotnie na dzień
Anonim
Nie dotyczy

@iza3004 Najlepiej wymienić dekoder i kartę, żeby nie tracić czasu na infolinii i w salonie.

Anonim
Nie dotyczy

iza3004 napisał(-a):
Tak właśnie kartę mam włożoną. Wystarczy na sekundę wyłożyć później włożyć i działa. Kiedyś robiło się tak raz, góra 2 razy na tydzień. Ostatnimi czasy kilkakrotnie na dzień.

@iza3004,zobacz na pierwszy screen. Bo piszesz tylko, że prawidłowo wkładasz. Jeżeli to nie pomoże, uruchom ponownie urządzenie-odłącz od zasilania i podłącz ponownie.

Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@iza3004  zdaje się że w podpowiedziach nie ma wzmianki o wyczyszczeniu chipa karty, czasem warto i to sprawdzić, przetrzeć delikatnie, jakimś alkoholem.

Adept
Poziom 18, Badacz Przestworzy

@iza3004

Najlepiej będzie połączyć podpowiedzi... wyczyszcić styki karty, zrobić procedurę "restartu" dekodera... Jeśli nadal będą częste problemy odczytu, wtedy do salonu w celu wymiany zestawu.

iza3004

Zrobiłam tak jak napisaliście niestety bez rezultatu. Dziękuję za odpowiedzi 😊czeka mnie po prostu wymiana dekodera skoro nic nie pomaga
Adept
Poziom 18, Badacz Przestworzy

@iza3004  jak tam Twoje problemy? Dekoder wymieniony?

Wiktor
Poziom 46, Zespół Nasz Orange

@iza3004

dodam w takim razie dla porządku, że wymiana dekodera czy karty możliwa jest dopiero po uzyskaniu nr. zgłoszenia ze strony pracownika BOK-u (od spraw technicznych) Emotikon: Szczęśliwy

Podbijam również pytanie @Adepta: czy wymiana dekodera rozwiązała Twój problem? Szczęśliwy robot
Może warto by było oznaczyć wpis przez │→ Zaakceptuj jako rozwiązanie│, który Twoim zdaniem wydaje się najbardziej przydatny?? Dzięki temu innym łatwiej będzie go odnaleźć Kot pokazuje język.