Aplikacja Orange TV nadal nie jest widoczna na moim Xiaomi Box

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 18
  • 61
  • 0

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9011
  • 36655
  • 302

Czyli nie masz usługi. Nie chcesz sprawdzić w MO, twoja sprawa. Nie chcesz sprawdzić w umowie, masz prawo. Wolisz marudzić, nie ma problemu. Reklamować też ci nikt nie zabrania.
Powodzenia.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 184
  • 657
  • 2

@Rogacz8891 Jeśli masz taki komunikat to znaczy że aplikacja Orange TV instaluje się u ciebie tylko nie możesz z niej skorzystać ponieważ nie masz tej usługi. Ja mam taki sam komunikat, ale przynajmniej wiem dlaczego. Sprawdź jak radzi j131 w " Mój Orange > Zarządzaj>Dostępy i kody>Telewizja mobilna i Start TV". Jeśli masz tam ta usługę to aktywuj, a jeśli nie to znaczy że nie.

Mój Orange (1).jpgMój Orange (2).jpgMój Orange (3).jpg

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3293
  • 14466
  • 81

Z  tego co pamiętam to podczas aktywacji tworzyło się jakiś tajny PIN. Bez tego apka nie ruszy.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 18
  • 61
  • 0

I to jest dobra porada! A nie marudzenie 🙂

Sprawdziłem, wyświetla mi że w moim pakiecie niema tej usługi.
Tak więc reklamacja zasadna, niech Orange mi najwyżej zrobi ofertę na dokupienie tej usługi.

Bo Multiroom działa tylko na dekodery.

• 3293
  • 14466
  • 81

Nie znam się na ofertach ale kilka tygodni temu przedłużyłem umowę na net i pakiet Start dostałem w gratisie. Nie prosiłem o niego. Pan konsultant nie wspomniał o tym nawet.  Działa bardzo dobrze. Sporadycznie nawet z niego korzystam:)

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 184
  • 657
  • 2

@Rogacz8891 

@atlas_cudow 

Ad 1: raczej możesz nic nie wywalczyć. Taką masz umowę, ale próbuj.

Ad 2:  Dobrze wiedzieć że po przedłużeniu umowy masz możliwość korzystania z aplikacji Orange TV. Ja się do tego przymierzam i nie chciałbym być wpuszczony w maliny. Też pasowałoby mi  zmienić na Start TV i Extra TV i opcję na dekoder + aplikacja Orange TV. Orange tak namieszało wprowadzając tą apkę z nowymi umowami że teraz powstał mętlik. Jedni mają inni nie mają. Inna aplikacja na telewizory i boxy, inna na smartfony i tablety + dekoder. Żaden inny operator czegoś takiego nie stosuje. Mam jedną apkę od Play czyli Play Now i mogę ją instalować na każdy sprzęt i oglądać. Maniana z tym Orange, ale mam od nich światłowód to korzystam też z TV.

• 3293
  • 14466
  • 81

To prawda. Ja mam TV od C+ na bezterminowym i również jest prosto. Karta + moduł własnościowy +  aplikacja.  Wszystko jasne i proste. W Orange faktycznie ciężko się połapać o co chodzi...

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9011
  • 36655
  • 302

Orange ci nie zrobi oferty na dokupienie tej usługi, ponieważ jest ona niekompatybilna z usługą którą kupiłeś. Próbowałem, molestowałem, argumentowałem: NIE ma takiej możliwości.
Nie wiem co chcesz reklamować? Że podpisałeś umowę na inną usługę niż chciałeś? Oczywiście możesz też twierdzić że zostałeś wprowadzony w błąd, ale życzę powodzenia w dochodzeniu swoich racji tą drogą.
Multiroom (i w ogóle cała IPTV) działa tylko na dekodery w tej usłudze którą masz. W usłudze "nowej", tej której nie masz multiroom działa także "na telewizory". Cenowo wychodzi podobnie.

Jedyna ewentualność dla ciebie to zmiana typu umowy; jeśli masz bezterminową to na pewno da się to zrobić, ale jeśli terminową to już niekoniecznie - a za jej zerwanie grożą absurdalnie wysokie kary.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2356
  • 7136
  • 228

Krótka podpowiedź. Masz Voip w umowie ? Jeśli tak masz stary Orange Love i apka nie zadziała.