- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV nadal nie jest widoczna na moim Xiaomi Box
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Powodzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rogacz8891 Jeśli masz taki komunikat to znaczy że aplikacja Orange TV instaluje się u ciebie tylko nie możesz z niej skorzystać ponieważ nie masz tej usługi. Ja mam taki sam komunikat, ale przynajmniej wiem dlaczego. Sprawdź jak radzi j131 w " Mój Orange > Zarządzaj>Dostępy i kody>Telewizja mobilna i Start TV". Jeśli masz tam ta usługę to aktywuj, a jeśli nie to znaczy że nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co pamiętam to podczas aktywacji tworzyło się jakiś tajny PIN. Bez tego apka nie ruszy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I to jest dobra porada! A nie marudzenie 🙂
Sprawdziłem, wyświetla mi że w moim pakiecie niema tej usługi.
Tak więc reklamacja zasadna, niech Orange mi najwyżej zrobi ofertę na dokupienie tej usługi.
Bo Multiroom działa tylko na dekodery.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie znam się na ofertach ale kilka tygodni temu przedłużyłem umowę na net i pakiet Start dostałem w gratisie. Nie prosiłem o niego. Pan konsultant nie wspomniał o tym nawet. Działa bardzo dobrze. Sporadycznie nawet z niego korzystam:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ad 1: raczej możesz nic nie wywalczyć. Taką masz umowę, ale próbuj.
Ad 2: Dobrze wiedzieć że po przedłużeniu umowy masz możliwość korzystania z aplikacji Orange TV. Ja się do tego przymierzam i nie chciałbym być wpuszczony w maliny. Też pasowałoby mi zmienić na Start TV i Extra TV i opcję na dekoder + aplikacja Orange TV. Orange tak namieszało wprowadzając tą apkę z nowymi umowami że teraz powstał mętlik. Jedni mają inni nie mają. Inna aplikacja na telewizory i boxy, inna na smartfony i tablety + dekoder. Żaden inny operator czegoś takiego nie stosuje. Mam jedną apkę od Play czyli Play Now i mogę ją instalować na każdy sprzęt i oglądać. Maniana z tym Orange, ale mam od nich światłowód to korzystam też z TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To prawda. Ja mam TV od C+ na bezterminowym i również jest prosto. Karta + moduł własnościowy + aplikacja. Wszystko jasne i proste. W Orange faktycznie ciężko się połapać o co chodzi...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange ci nie zrobi oferty na dokupienie tej usługi, ponieważ jest ona niekompatybilna z usługą którą kupiłeś. Próbowałem, molestowałem, argumentowałem: NIE ma takiej możliwości.
Nie wiem co chcesz reklamować? Że podpisałeś umowę na inną usługę niż chciałeś? Oczywiście możesz też twierdzić że zostałeś wprowadzony w błąd, ale życzę powodzenia w dochodzeniu swoich racji tą drogą.
Multiroom (i w ogóle cała IPTV) działa tylko na dekodery w tej usłudze którą masz. W usłudze "nowej", tej której nie masz multiroom działa także "na telewizory". Cenowo wychodzi podobnie.
Jedyna ewentualność dla ciebie to zmiana typu umowy; jeśli masz bezterminową to na pewno da się to zrobić, ale jeśli terminową to już niekoniecznie - a za jej zerwanie grożą absurdalnie wysokie kary.
- « Poprzedni
- Następny »