- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zablokowany imei na zakupionym przeze mnie telefonie. Co z tym zrobić?
Dzień dobry, tydzień temu kupiłem uszkodzony telefon, okazało się że jest zablokowany przez operatora, niestety powiedziano mi coś całkiem innego. Chciałbym się dowiedzieć co w tym wypadku?. Telefon nie ma zasięgu i jest praktycznie bezużyteczny.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefon cegła, ale Wi-Fi działa, to w domu można używać, lub zwrot, bo przedmiot niezgodny z opisem sprzedawcy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mateusz450 jeżeli telefon został zablokowany z powodu nieopłacenia rat za sprzęt, to nic już nie zrobisz. Trafiłeś po prostu na nieuczciwego sprzedawcę. Taki telefon nie powinien znaleźć się wogole w obiegu, gdyż do czasu spłaty rat jest własnością operatora.
Ze względu na niepełna informację o urządzeniu, powinien zostać przyjęty przez sprzedawcę ze zwrotem opłaty za sprzęt. Tylko skoro tak nieuczciwie postąpił sprzęgający, może się nie udać taki zwrot.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tyle razy jest pisane/mówione aby nie kupować telefonów z niepewnych źródeł i niestety nadal trafiają się osoby dające się nabrać nieuczciwym sprzedawcom. Niestety jak piszą przedmówcy nic się nie da zrobić ☹️
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Warto przed zakupem sprawdzić, czy dany telefon jest wolny od obciążeń. Orange w tym celu przygotowało taką możliwość sprawdzenia na stronie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mateusz450 uszkodzony i jeszcze zablokowany? Zapewne w opcji " zwrotów nie przyjmujemy, kupujesz na własne ryzyko jako uszkodzony"?
Jeśli sprzedający nie uzna reklamacji, pisz do portalu pośredniczącego w transakcji ( jeśli kupowałeś np przez Allegro, mają procedury zwrotu nieuczciwym sprzedawcom wybrakowanego towaru)
Jeśli kupiłeś bezpośrednio z ogłoszenia i bez potwierdzenia transakcji nic nie zrobisz. Jeśli ma niezpalacone raty, tym bardziej, ale to handel nieswoim sprzętem, bo do momentu spłaty całkowitej jest to własność operatora I transakcja to oszustwo. Zagroź sprzedającemu zgłoszeniem sprawy na policję.....Może się zlamie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mateusz450 tak jak koledzy wyżej napisali uderz do sprzedającego. Dopóki nie spłaci rat nic nie zdziałasz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprzedany jako uszkodzony z względu na blokadę imei, tak jest wszystko sprawne i na gwarancji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli zostałeś posiadaczem kradzionego sprzętu. Teraz jak go sprzedasz to sam zostaniesz paserem. Gratulacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to jeżeli nie da się nic zrobić i sprzedający nie poniesie konsekwencji to w takim wypadku mogę zrobić tak samo i zarobić jeszcze na tym. Na pewno jest jakieś wyjście
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »