- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana telefonu na gwarancji
Witam
Mam taki problem otóż w moim telefonie (m4 aqua) coś się zepsuło i podczas uruchamiania telefonu dochodzi tylko do logo sony , wyłącza się włącza , logo i tak w kółko .
telefon miał wcześniej stłuczoną szybkę mam na to dodatkową gwarancję ale nie korzystałem bo telefon jest mi potrzebny na codzień pozatym nie przeszkadzało mi to .
Dopiero przy tej awarii z Logo sony oddałem telefon do salonu po 2 tygodniach oddali i uznali że jest zbyt duże uszkodzenie telefonu (wyświetlacz), naprawę wycenili na 400 zł .
to jeżeli naprawię najpierw szybkę z tej gwarancji i oddam ponownie z powodu awarii to naprawią czy nadal będzie problem ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciężko będzie wymienić samą szybkę. Jeśli będziesz chciał zachować gwarancję to nie spotkałem się, żeby serwis proponował wymianę samej szybki bez wyświetlacza. Dodatkowo zauważyłem mnóstwo problemów z sony m4 aqua i m5 ostatnio. Reasumując 400zł nie ominiesz, a jak będą dociekać to powiedzą, że wymieniłeś szybkę w jakimś nieautoryzowanym serwisie i gwarancja nadal nie będzie obejmowała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Byłem w salonie orange i konsultantka stwierdziła że skoro mam tą gwarancję na wyświetlacz(chodziło mi o wyświetlacz wcześniej) to niech zajmą się samym systemem ,w odpowiedzi dokładnie wczoraj usłyszałem że nie dokonują naprawy cząstkowej i odesłali telefon wraz z kosztorysem a na nim niema mowy o samym sednie sprawy tzn systemie lecz wyświetlacz 399,99zł i to jest chyba jakiś żart ... . Więc tak też powiedziałem konsultantce i dała mi regulamin do tej osobnej gwarancji na wyświetlacz bo to muszę wypełnić zadzwonić na infolinię i kurier przyjedzie po telefon . Następnie planuję oddać telefon ponownie do salonu i jestem ciekaw co mi na to odpowiedzą , myślę że konsultantka dobrze opisze sytuację skoro to są 2 różne gwarancje od orange i przyjmą mi to , bo w takim razie po co jest ta cała dodatkowa gwarancja 5zł/msc jakby mimo naprawionego wyświetlacza nie przyjeli telefonu .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W każdej gwarancji/ubezpieczeniu masz info o niezwłocznym zgłaszaniu usterek.
Mogą być problemy, ale oby ich nie było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś