Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłączenie 3G a VoLTE i WiFi Calling dla słuchawek Motorola (i innych)

Highlighted
odziom91
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Jak Orange zapatruje się dla wsparcia smartfonów Motorola (ale i nie tylko) w VoLTE i WiFi Calling?

Obecnie ich wsparcie jest mierne i każda inna sieć oferuje już takowe. Absurdem są nowe telefony wypuszczane na rynek "bez wsparcia w Orange" - kontrastując z modelami z roku 2015, które VoLTE/WiFi Calling obsługują. Patrząc na politykę sprzedażową sieci Orange i dopuszczanie do VoLTE i WiFi Calling tylko urządzeń typowo ze sklepu Orange mija się z "ekologią", a sugerowanie "wymiany telefonu" na Infolinii Orange nie jest rozwiązaniem problemu.

34 ODPOW. 34
Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Zgadzam się z tym... Mam Moto G42 i nie mam VoLTE. Jest to irytujące. 

Windowv2
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Ja również zgadzam się z tym mam Motorolę G60s i też nie mam VoLTE w zwykłym prepaidzie. Bardzo mnie wkurza. Fioletowy i Różowy operator jakoś się z tym uporali

IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

@Windowv2 podejście Orange trochę dziwne, ale ja jakoś sobie z tym radzę, kupuję te telefony co Orange ma na liście wspieranych, trochę to uciążliwe ale innego wyjścia nie mam

Wątpię by ubiegłoroczne czy starsze Motorolę dostały Volte czy Vowifi.

Windowv2
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

@IreneuszCDnapisał(-a)

@Windowv2 podejście Orange trochę dziwne, ale ja jakoś sobie z tym radzę, kupuję te telefony co Orange ma na liście wspieranych, trochę to uciążliwe ale innego wyjścia nie mam

Wątpię by ubiegłoroczne czy starsze Motorolę dostały Volte czy Vowifi.

To jest taki sam nonsens jak niegdyś SimLock którego Orange uszczypliwie trzymało się do 2017.

odziom91

Moim zdaniem wszystkie telefony, które są na rynku - nie ważne, czy są w ofercie Orange, czy nie - i są wspierane przez producenta - czytaj: mają dostarczane aktualizacje Androida, aktualizacje bezpieczeństwa i wspierają VoLTE - powinny mieć to z automatu włączane.

Jako "datę graniczną" można ustalić tę ze strony Orange - lipiec 2021r..

Mój telefon - Edge 30 - bądź co bądź mieści się. No i fakt, że wersja Neo jest wspierana, a cała reszta (lepszych technicznie od Neo) telefonów nie. Nawet premierowe Edge 40.

IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

@Windowv2 ja już stary jestem i nie draże tego, kupuję sprzęt co problemów nie stwarza w Orange

Mam 2 Motorole i Volte/ 5G w Orange mają, jak coś kupię za 2 lata, to też coś z listy Orange, simlock nie znosiłem, tak jak brand operatora, ale tak chyba większość ma

Mam Edge 30 Neo i mega fajny, prawie jak flagowiec

Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Dokładnie, a tym bardziej Motorola... Nie zwracam uwagi przy kupnie czy będzie VOLTE czy nie, bo to moim zdaniem w Motoroli powinien być standard. 

odziom91

@Ron Najlepsza jest wymówka na Infolinii - "udostępniamy usługę, to wina telefonu, bo nie wspiera VoLTE". Niestety na pytania "dlaczego?", "po czym Konsultant wnosi?", etc.. nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi. Podczas jednego z połączeń zostałem zapytany, czy nie wchodzi w grę wymiana telefonu. Taka tam cicha sugestia - "kup u nas, będzie działać". Bardzo słabe posunięcie.

Cyslaw
Poziom 16, Badacz Przestworzy

Na Zenfone 8 volte i vowifi działa bez problemu od kilku miesięcy, ale certyfikacji nie ma, bo nie. Do niedawna dodatkowo banowali zdalnie, teraz chyba przestali, ale przez brak certyfikacji producent wyłączył opcje w ustawieniach i po każdym restarcie telefonu trzeba wpisywać kod serwisowy, żeby to odblokować. 2023 rok pełną gębą.