Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefonia voip HD brak połączeń przychodzących

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@fabi333: jeszcze jedno pytanie. Jak to właściwie masz połączone i skonfigurowane sprzętowo? Piszesz o jakiejś "stacji bazowej", "słuchawkach", "modemie" i "ruterze". To masz cztery różne rodzaje urządzeń? I jak to jest połączone? Odniosłem wrażenie że nie używasz Funboxa a tymczasem załączyłeś zrzut ekranu z Funboxa. To właściwie jak masz to połączone?

fabi333
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

przez pomyłkę wrzuciłem zrzut ekranu z funboxa.Ja posiadam router Netgera DGND3700v2 bo on nie zrywa połaszeń  tak jak funbox i potem autoamt DLM obcina mi prędkość z 5mb na 2 mb/s bo mieszkam daleko od przekaznika posiadam neostrade po kablu.Posiadam stację bazową Gigaset Go BOX 100  I ta stacja bazowa jest podłączona do internetu poprzez kabel do routera  i wszystko śmiga ustawienia sobie robie poprzez przeglądarkę tak jak na zrzutach ekranu widać.Ja posiadam telefonie internetową połaczeia wychodzące działają bez zarzutu mam w bazie zarejestrowane trzy słuchawki tylko połączenia przychodzące nie działają w wogóle  i nikt nie jest w stanie mi pomóc

voip2.JPG

j131

@fabi333OK, teraz zrozumiałem. Próbowałeś z konfiguracją SIP na androidzie? Czy tam działa?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Czy używany numer był wcześniej jako pots/telefon analogowy?
fabi333

tak wcześniej jako  telefon analogowy dokładnie.Jeszce raz dzwonić mogę bez problemu tylko mnie nie można

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Sugerowalbym zgłosić problem na infolinii lub czacie. Często po migracji z pots psują się połączenia przychodzące.
j131

@Piotrekk85ja też miałem migrację POTS - VoIP i bez problemu odbieram połaczenia zarówno przez bramkę FB jak i smartfony na androidzie. Nie wiedziałem nawet że to może generować jakieś problemy. @fabi333 IMHO nie zaszkodzi, nawet równolegle z kontaktem z BOK, spróbować diagnostyki z alternatywnym sprzętem.

fabi333

a jakiej najlepiej użyć aplikacji na androidzie  żeby sprawdzić czy tutaj będzie śmigać ?

Highlighted
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Wiadomość zawiera hiperłącze
j131

@fabi333z aplikacji to polecam PortSIP, prosty, darmowy bez reklam. Ale dla większości modeli wystarczy wbudowany program do obsługi telefonu, tak jak w temacie który podlinkowałem wcześniej.