Nie można wyświetlić tego widżeta.

Telefon klasyczny (z klawiaturą)

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 395
  • 2398
  • 0

Ja mam na zbyciu niezłą (do nawigacji) Nokię, 4-letnią, oddam w dobre ręce, więc... no nie wstydź się, starszemu nie wypada 😉

A może mieszkasz gdzieś w pobliżu (Warmia)? To by nam ułatwiło sprawę 🙂 

• 141
  • 482
  • 0

IreneuszCD - nie mam pojęcia, czy taka funkcja istnieje (podejrzewam, że nie) - trudno byłoby chyba kogoś głosem wyprowadzić .. z zarośli, bez oznakowanych w normalnej nawigacji dróg.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20083
  • 58060
  • 787

@bluesmanniaki zawsze przekazanie urządzenia można wykonać przez InPosta. Tak zrobiliśmy z @j131. Szybko i sprawnie, ja zadowolony, bo oddałem sprzęt w dobre ręce.

• 141
  • 482
  • 0

bluesmanniaki - Ja z kolei mieszkam w zachodniopomorskim - Szczecinek (trasa z Poznania na Kołobrzeg) i .. czym tak wielce się różni sprawność w terenie Nokii od MAXCOMA?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2699
  • 14358
  • 71

@musbron1945 na pewno wyświetlacz lepszy i obsługa nawigacji, pewnie sam GPS też lepszy.

Jak bym się dogadał z kolegą @bluesmanniaki , ale to twoja decyzja @musbron1945  😉

• 395
  • 2398
  • 0

@musbron1945napisał(-a)

bluesmanniaki - Ja z kolei mieszkam w zachodniopomorskim - Szczecinek (trasa z Poznania na Kołobrzeg) i .. czym tak wielce się różni sprawność w terenie Nokii od MAXCOMA?

Nie powiem ci jak "wielce", bo nie wiem jak wielce słaby jest ten twój Maxcom 😉

Na Nokia 3.1, bo o nim mowa (kupiona w 2019 roku), mapy Google oraz Here WeGo działały jak trzeba i nigdy nie było problemu z lokalizacją. Ekran "tylko" 5.20" ale w porównaniu do tego twego to i tak przepaść.

Co prawda drugi rok już leży w szufladzie, więc nie wiem jak tam teraz z baterią i musiałbym sprawdzić zanim bym ci przekazał...

• 141
  • 482
  • 0

@bluesmanniaki

Witam - podaj cenę odsprzedaży .. jeśli jeszcze działa, to baterię (jeśli jest dostępna) kupiłbym sobie sam.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6784
  • 27809
  • 222

@musbron1945napisał(-a)

@bluesmanniaki

Witam - podaj cenę odsprzedaży .. jeśli jeszcze działa, to baterię (jeśli jest dostępna) kupiłbym sobie sam.

Nie wymienisz tak łatwo baterii w tym smartfonie. Nokia 3.1 wygląda tak:

https://www.gsmarena.com/nokia_3_1-9215.php

• 141
  • 482
  • 0

j131 - a tak skrótowo i po polsku, to w czym problem z wymianą baterii? .. bo ja nie "kumam" nic a nic w obcych językach ..

~~

Faktycznie - dopiero po wpisaniu powyższego zapytania obejrzałem filmik z adresu: 

https://youtu.be/R0Tm_bBXeCE

.. i nawet podjąłbym się takiej operacji, tylko nie bardzo wiem, czym podgrzewane jest na tym filmiku złącze tylnej klapki - lutownicą, czy jakimś nadmuchem gorącego powietrza?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Tak skrótowo to:

slav72_0-1688458132750.png

"nieusuwalny" czyli bateria jest wbudowana, a telefon nie ma klapki aby się do niej dostać (tak jak większość smartfonów dostępnych na rynku).