- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefon klasyczny (z klawiaturą)
bluesmanniaki - aplikację mBDL próbowałem już kilkakrotnie wgrać do MAXCOMA i jakoś mi się nie udaje ..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Daj spokój z tym Maxcomem... Kup dowolny smartfon za 500-900zł z ekranem 6,5 cala i.. dasz radę!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@musbron1945napisał(-a)bluesmanniaki - aplikację mBDL próbowałem już kilkakrotnie wgrać do MAXCOMA i jakoś mi się nie udaje ..
I co? Do jakich Cię to doprowadziło wniosków?
Serio, po co upierać się że mapa ma się wyświetlić na czymś co nawet nie ma sensownej wielkości wyświetlacza? Też przez lata opierałem się smatrtfonom a teraz hobbystycznie je naprawiam. IMHO łatwiej jest ogarnąć Androida niż ten system który masz w tym MAXCOMie a którego nazwa nie zasługuje na cytowanie.
Są możliwości takiej konfiguracji, żeby trudno się było w tym zgubić, choćby coś takiego (oczywiście może być i po polsku):
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
j131 - no to co powiesz na tak zachwalaną firmę GARMIN, której to przedstawiciela GARMIN 10 E-TREX nie tak dawno zakupiłem (jakieś trzy tygodnie temu) i po dwóch dniach oddałem, jako gadżet dla znudzonych życiem. Ekran jeszcze mniejszy niż w MAXCOMIE - funkcji napchanych do niebotycznych ilości, a z podstawowych START - POWRÓT po trzech zaledwie próbach już nie udało się usunąć poprzednich tras. Na dodatek z systemu zniknęły wszelkie języki, oprócz angielskiego. Takiego badziewia to nawet system KaiOS z MAXCOM by się nie powstydził .. 😡
SIEMA!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, że to było pytanie retoryczne? Bo odpowiedź jest przecież oczywista - ten Garmin nie jest dla ciebie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@musbron1945napisał(-a)...
GARMIN 10 E-TREX nie tak dawno zakupiłem (jakieś trzy tygodnie temu) i po dwóch dniach oddałem
...
Powiem: szukaj dalej. Przy zdalnych zakupach nowego sprzętu zawsze możesz zrobić to co napisałeś. Dostałeś tu dość jednoznaczne sugestie: większy ekran, system Android, jakiś tańszy smartfon lub tablet, z naciskiem na jasny wyświetlacz i dobrą baterię. Na tym instalujesz mapy (choćby te z lasów - BTW ciekawa propozycja, dzięki @bluesmanniaki za hint), jakąś nawigację darmową lub płatną i sprawdzasz w terenie. Jeśli mapy nie są krytyczne tylko nawigacja to zegarki dla biegaczy mogą też być do sprawdzenia - tak jak sugerował @pirenej.
Widzę że masz do tego sprawdzania smykałkę więc widziałbym to dość optymistycznie. Trochę cierpliwości i znajdziesz to, czego szukasz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
bluesmanniaki .. j131 ..
- czy Wy uważacie mnie za szejka arabskiego, albo coś w tym stylu?!! .. Moja emeryturka - mimo 40 lat przepracowanych - jest wyjątkowo niska, więc skąd wziąć na zakupy kolejnych urządzeń, które mogą okazać się znowu nietrafione? A zwrot towaru już na koszt nabywcy i te pakowania paczek, wysyłki .. też nie dla mnie 😎👺😡 Pozostaje szpulka nici ..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na znanym portalu akucyjnym w tej chwili dostajesz od ręki kredyt, jedyne co musisz zrobić to kliknąć i towar przychodzi do domu. Nie podoba się, to zwracasz. Nic nie płacisz. Nie trzeba być szejkiem żeby wypróbować sprzęt. Jak chcesz mogę Ci podesłać jakiś stary smartfon zupełnie gratis.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo Ci dziękuję za szczere chęci, ale w swoim życiu stosuję jedną zasadę - a właściwie dwie w tym przypadku - nic na kredyt i nic za darmo .. proszę, nie obraź się - ale kiedyś "darmocha" kosztowała mnie wiele udręki ..
Na razie pozostanę na jakiś czas na .. poniżej - dopóki nie będzie mnie stać na coś okazalszego
~~
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@musbron1945 tam w nawigacji, nie da się głosowej funkcji aktywować?
Wtedy my głosowo prowadziło do celu, nie trzeba by było na ten mały ekran spoglądać.