- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Mam tel. Samsung Galaxy A5 (2016) SM-A510F nowy 3 miesięce.Praktycznie to się dzieje od nowości. Sprawa dotyczy bateri.Po naładowaniu baterii do 100% i włączeniu telefonu wskaźnik baterii pokazuje 100%,a po około 2 min.99%.
Albo ja się wyszukuje czegość albo to może tak ma być dlatego pytam?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung Galaxy A5 (2016) SM-A510F (Bateria)
@Robert, jak pisze kolega @Piotrekk85 warto sprawdzić co zużywa baterię. Zauważ, że w smartfonach często w tle działają jakieś aplikacje, choćby synchronizujące dane np. poczty, albo widżety np. pogody, a nawet autoamtycznych aktualizacji zainstalowanych aplikacji. Do tego energię zużywa aktywne połączenie WiFi czy też bluetooth. Więc opisany przez Ciebie spadek na wskażniku naładowania baterii prawdopodobnie jest naturalny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam ten sam model od tygodnia i kilka min po odłączeniu od ładowarki też spada, ale tel ogólnie przy umiarkowanym użytkowaniu wytrzymuje 2 dni, jak u Ciebie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
pawlo444 napisał(-a):Mam ten sam model od tygodnia i kilka min po odłączeniu od ładowarki też spada, ale tel ogólnie przy umiarkowanym użytkowaniu wytrzymuje 2 dni, jak u Ciebie?
@pawlo444 2dni jest OK ale masz Jest kod serwisowy *#0228# z przyciskiem quick start
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest to dla mnie w miarę ok czas, bo na poprzednim tel. musiałbym ładować codziennie. Mało tego da się pewnie jeszcze to trochę wydłużyć jeżeli powyłączam niepotrzebne opcje, ale na to trzeba czasu i zaznajomienia z telefonem. Bo zbędne jest mi np. liczenie kroków, a telefon np. mi to robi, mimo, że nic takiego nie włączałem 😛
Do czego służy wspomniana przez Ciebie opcja? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
pawlo444 napisał(-a):Jest to dla mnie w miarę ok czas, bo na poprzednim tel. musiałbym ładować codziennie. Mało tego da się pewnie jeszcze to trochę wydłużyć jeżeli powyłączam niepotrzebne opcje, ale na to trzeba czasu i zaznajomienia z telefonem. Bo zbędne jest mi np. liczenie kroków, a telefon np. mi to robi, mimo, że nic takiego nie włączałem 😛
Do czego służy wspomniana przez Ciebie opcja? 🙂
@pawlo444Ta opcja do sprawdzenia stanu baterii, jak również poprawa działa, telefonu tez wydłuża czas pracy, gdy jest już on bardzo krotki.