Problem z połączeniem za granicą

ROZWIĄZANE

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33173
  • 41312
  • 1407

Poproś o przekazanie sprawy do "wsparcia technicznego" na drugą linię.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 13
  • 2
  • 0

Już mail wysłany.

Zespół Nasz Orange
  • 3243
  • 15486
  • 156

@JM_ napisał:

Temat jeszcze raz zgłoszony do Orange. Dziś nam rano znów przysłali maila, że u nich jest wszystko ok i mam sprawdzić SIMa w innych telefonach i zresetować telefon do ustawień fabrycznych. Zalecają też ręczne wybranie operatora w telefonie. Mam wrażenie, że nikt nawet nie czytał poprzedniego maila, w którym było napisane, że SIM był w trzech różnych telefonach. Prosciej jest wkleić jakiś standardowy tekst w odpowiedzi na maila i pozbyć się klienta niż mu pomóc.

@Piotrekk85 napisał:

Poproś o przekazanie sprawy do "wsparcia technicznego" na drugą linię.

... lub po prostu Emotikon: Mrugający utwórz zgłoszenie na portalu Mój Orange (otrzymasz jego nr):

okienko czatu na MOJ ORANGE.PNGokienko czatu na MOJ ORANGE.PNG

Trafi wtedy bezpośrednio do odpowiedniego działu technicznego. (Jeżeli wysłałeś maila nie będącego kontynuacją wcześniejszej korespondencji, to mogłeś trafić na taką "ścianę" nie wnoszącą niczego nowego i nie nawiązującą do wcześniejszych opisów).

• 13
  • 2
  • 0

Mój mail był właśnie odpowiedzią, kontynuacją poprzednich. Zobaczymy. Jak znów dostanę odpowiedź, że w zasadzie mam włożyć SIMa do innego telefonu i zresetować do ustawień fabrycznych, to będę sprawę zgłaszał w inny sposób, w jaki podałeś.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33173
  • 41312
  • 1407

@Wiktor: nie do końca, na prepaidzie nie ma możliwości bezpośrednio przesłania zgłoszenia technicznego. Przynajmniej ja nie mam takich zakładek.

Zespół Nasz Orange
  • 3243
  • 15486
  • 156

@Piotrekk85 napisał:
na prepaidzie nie ma możliwości bezpośrednio przesłania zgłoszenia technicznego. Przynajmniej ja nie mam takich zakładek.

Słuszna uwaga! Nie byłem tego świadom Emotikon: Smutny. Dla oferty abonamentowej też jest w sumie podobnie (chyba że coś przeoczyłem). Hm. Chyba w tej sytuacji najbardziej adekwatną kategorią byłaby: Informacje / Pytanie dotyczące działania usług lub Zarządzanie usługami / Włączenie/wyłączenie roamingu i połączeń międzynarodowych (z naciskiem na tą pierwszą!).

Zespół Nasz Orange
  • 3243
  • 15486
  • 156

Wiktor napisał:

Sytuacja dot. umów z operatorami międzynarodowymi jest - delikatnie mówiąc - "dynamiczna". Praktycznie co nóż są jakieś zmiany.

Właśnie otrzymałem informację od kolegów z usług mobilnych, że w Irlandii się trochę podziało Emotikon: Smutny
Obecnie jedynym operatorem obsługującym połączenia dla ofert prepaid jest:

• VODAFONE

No i niestety ten operator obsługuje jedynie połączenia wychodzące zestawione za pomocą mechanizmu CallBack (*123*0048NUMER_TELEFONU_DOCELOWEGO#).

Na dzisiaj rozwiązaniem, przynajmniej w jakimś stopniu ułatwiającym życie, byłoby zapisanie numerów (z którymi najczęściej wykonujemy połączenia) w książce adresowej w wyżej wymienionym formacie.

W przyszłości jednak ta sytuacja może się zmienić. I tu wracamy do słowa klucza: dynamiczna.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33173
  • 41312
  • 1407

Super, dzięki za odpowiedź @Wiktor.

@radkowski92 , @JM_ - dla Was niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość i skorzystać z podpowiedzi wyżej.

• 13
  • 2
  • 0

Wiktor napisał(-a):

Wiktor napisał:

Sytuacja dot. umów z operatorami międzynarodowymi jest - delikatnie mówiąc - "dynamiczna". Praktycznie co nóż są jakieś zmiany.

Właśnie otrzymałem informację od kolegów z usług mobilnych, że w Irlandii się trochę podziało Emotikon: Smutny
Obecnie jedynym operatorem obsługującym połączenia dla ofert prepaid jest:

• VODAFONE

No i niestety ten operator obsługuje jedynie połączenia wychodzące zestawione za pomocą mechanizmu CallBack (*123*0048NUMER_TELEFONU_DOCELOWEGO#).

Na dzisiaj rozwiązaniem, przynajmniej w jakimś stopniu ułatwiającym życie, byłoby zapisanie numerów (z którymi najczęściej wykonujemy połączenia) w książce adresowej w wyżej wymienionym formacie.

W przyszłości jednak ta sytuacja może się zmienić. I tu wracamy do słowa klucza: dynamiczna.

@Wiktor , i to jest konkretna odpowiedź! Dziękuję Ci bardzo! Przynajmniej teraz wiem, na czym stoję i dlaczego się tak dzieje. Będę śledził temat i czekał na "lepsze czasy", może się poprawi.

Zastanawia mnie ten operator Liffey Telecomn - nie słyszałem o takim, nawet telefon go nie wykrywa.

Zespół Nasz Orange
  • 3243
  • 15486
  • 156

@JM_
Spoko Szczęśliwy robot
Rozważ czy któryś z wpisów nie zasłużył na szlachetne miano: 'Zaakceptuj jako rozwiązanie' Emotikon: Język