- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, mam problem z wysyłaniem i odbieraniem MMS'ów od jakiegoś tygodnia, cały czas pisze że wysyła/pobiera i po kilku dziesięciu minutach wyskakuje powiadomienie o niepowodzeniu, albo czasami przychodzi SMS "Otrzymałeś nową wiadomość MMS do swojego albumu...". Korzystam z telefonu Sony Xperia 10 plus który kupiłem nowy ponad miesiąc temu, nie był kupowany w Orange ale na początku wszystko działało, po aktualizacji do Androida 10 też wszystko było ok (aktualizacje zrobiłem dzień po kupnie). Próbowałem resetować ustawienia APN i sieci ale nic to nie dało, kiedy chciałem ręcznie dodać APN wyskakiwał komunikat "Operator nie zezwala na dodawanie nazw APN typu mms, ims" a to APN które się wyświetla nie mogę konfigurować i usunąć. Internet raczej działa jak należy.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moje ustawienie wygladaja podobnie.
Probowales z inna karta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moje ustawienie wygladaja podobnie.
Probowales z inna karta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z MMS
Kiedy próbuję zapisać to APN to wyskakuje komunikat "Operator nie zezwala na dodawanie nazw APN typu mms, ims". Kartę SIM dzisiaj wymieniłem na nową i nic to nie dało, niestety dopiero jutro będę miał możliwość sprawdzenia karty z innym numerem orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z MMS
@Kim3k jedyny APN jaki mozesz utworzyc i edytowac to jest od internetu. MMS nie da sie zmieniac. Najlepiej bedzje sprawdzoc z inna karta. Czy przy probie wyslania MMSa wlacza Ci sie transmisja danych? I na odwrot czy przy odbieraniu MMSa wlacza sie transmisja?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z MMS
Na początku wszystko działało, ostatniego MMS'a udało mi się wysłać dokładnie 8 dni temu, nie wiem czy problem się pojawił w ten sam dzień bo następnego próbowałem wysłać dzień później, pisało że wysyła ale po kilku dziesięciu minutach wysyłania wyskoczył komunikat "Błąd wysyłania...". Dzisiaj trochę znowu poszperałem w internecie i znalazłem podobny problem który rozwiązano wymianą karty, ale niestety w moim przypadku nie pomogło.
Jeśli chodzi o strzałeczki obok zasięgu to raz świeci się w górę a raz w dół, czasami żadna
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z MMS
Teraz próbuję wysłać MMS'a do siebie i strzałeczki się nie podświetlają
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z MMS
@Kim3k jaki strzaleczki od transmisji danych? To sprobuj wlaczy ja recznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z MMS
Udało się załatwić inną karte Sim od Orange i bez problemu MMS został wysłany.
Włożyłem teraz swoją karte i też zadziałało 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1