Temat przeniesiony z Na kartę do odpowiedniej kategorii + dodano etykiety - moderator Bartłomiej
Telefon Huawei P9 lite mini Android 7, wersja emui 5.1.3
Operator Orange, oferta na kartę Orange Free, cykliczna usługa rozmowy i smsy nielimitowane plus pakiet internetu.
Problem jest z pełnym dostępem do internetu (blokowaniem pewnych usług)
Opis problemu:
Wszystko działa sprawnie (wszystkie usługi internetowe działają prawidłowo, m.in. portale społecznościowe, gry online, you tube itp.) tylko gdy internet jest poprzez wifi.
Problem z działaniem niektórych aplikacji pojawia się po przełączeniu na transfer danych.
Między innymi niektóre gry online np. Brawl Stars, Clash Royal oraz aplikacje np. Viber Messenger nie działają – Brak połączenia.
Inne aplikacje w tym samym czasie działają prawidłowo.
Telefon restartowany, przywracany do ustawień fabrycznych itp. Sprawdzany przez Huawei.
Dostawcy niedziałających aplikacji polecają kontakt z dostawcą internetu.
Ustawienia APN resetowane, ustawiane zarówno automatycznie przez stronę www Orange (wysłanie ustawień) jak i ręcznie na wszystkie możliwe sposoby. Różne ustawienia: internet, internetipv6, rożny typ uwierzytelnienia, typ apn (defalt,supl,ia), protokół APN IPv4 Ipv6.
Telefon zaktualizowany do najnowszego oprogramowania. Wszystkie aplikacje zaktualizowane do najnowszej wersji.
Żadnego blokującego oprogramowanie nie ma zainstalowanego w telefonie. Wszystkie możliwe ustawienia telefonu umożliwiające łączenie się oraz transfer danych włączone.
Pakiet danych na poziomie kilkudziesięciu gigabajtów.
Ikona zasięgu – pełen zakres plus napis LTE.
Jak to naprawić?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj.
Miałem podobny problem na samsung s4 mini. Problemem okazała się mała ilość dostępnego ramu. Spróbuj pozamykać wszystkie aplikacje i wtedy testuj pokoleji.
Jak zachowuje się telefon z inną kartą Orange?
Jak zachowuje się twoja karta w innym telefonie?
Kupowałem dla dziecka, więc rzeczywiście mógł to być "bezpieczny starter"
To na czacie lub infolinii poproś o zdjęcie blokad DCB i kontroli rodzicielskiej.
Zgłosiłem już wcześniej wyłączenie tych blokad.
A tu masz poprawnie działający apn.
Po wsadzeniu innej karty i nic nie zmieniając wszystko działa prawidłowo.
Wychodzi na to, że problem jest ewidentnie po stronie karty.