- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
GalaxyTab S9FE 5G , brak połaczenia z 5G i VoLTE.
Cześć. Mam powyższy tablet i za cholerne nie chce mi się połączyć z 5G w Orange. Mam włączone w ustawieniach sieci 5G , najnowszy android 14stka , abonament z aktywnym 5G i łączy mi się tylko po LTE (ikona LTE lub LTE+). Mieszkam we Wrocławiu więc nie jakieś peryferia. Mam służbowy tel z kartą Orange też Samsunga, A34 5G i bez problemu łączy się z 5G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przełóż może na chwilę kartę SIM do urządzenia które ma VoLTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgłoś sprawę do BOK może uda się dodać. Wpisanie pomysłu tutaj o dodanie urządzenia też może pomóc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Pablossooo
Sprawdziłem listę telefonów/tabletów Orange wspierających funkcjonalności sieciowe czyli VoLTE, Wifi-Calling itd oraz listę urządzeń obsługujących 5G i niestety Twojego modelu Samsunga nie ma wymienionego na liście VoLTE (są inne modele tabletów Samsung takie jak: Galaxy Tab A8,Galaxy Tab S7 FE 5G, Galaxy Tab Active5 5G, Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Ultra, Galaxy Tab S8+, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+, Galaxy Tab S9 Ultra) a także na liście 5G ( są wymienione inne modele takie jak: Samsung Galaxy Tab S9 5G, Samsung Galaxy Tab S9+ 5G, Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G, Samsung Galaxy Tab Active 5 5G)
Jeśli dany model nie jest wymieniony na liście to może być problem z prawidłowym działanie funkcji VoLTE i 5G albo mogą w ogóle nie działać. Dla potwierdzenia przesyłam w załączniku listę telefonów/smartfonów wspierających funkcje VoLTE i obsługujących 5G
@Pablossooo jedynym rozwiązaniem jaki mogę Ci polecić to dodanie takiego pomysłu pod tym linkiem https://nasz.orange.pl/t5/forums/postpage/board-id/Nasz-Orange-Pomysly pod głosowanie na forum NO. Społeczność zdecyduje w głosowaniu i może uda się dodać te funkcje dla tego modelu aby mógł działać w sieci Orange
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki @Glut 😎 Zagłosowałem 👍
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki, pomysł już dodałem wcześniej jak wspomniano. Może się uda coś ruszyć bo ogólnie cała sprawa to jakieś nieporozumienie ze strony Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablossooo deczko dziwna sytuacja, bo usługi VoLTE, czy 5G powinny działać na Samsungach niezależnie, czy są z wolnej dystrybucji, czy od operatora. Sprawdź, czy na pewno na tablecie masz włączone ustawienia do obsługi 5G. Może są ustawione tylko do 4G. VoLTE to tylko do rozmów i nie ma wpływu na działanie 5G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opcja z 5G jest wybrana oczywiście. Jeżeli chodzi o VoLTE to bardziej dziwi mnie to, że tej opcji nie ma w ustawieniach w ogóle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablossooo czasami tablety mają tylko możliwość transmisji danych bez prowadzenia rozmów, więc może nie być opcji VoLTE.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »