- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jestem pewna czy to forum jest dobrym miejscem na rozwianie wątpliwości, ale nie wiem jak skontaktować się bezpośrednio z Orange by to wyjaśnić. Niedawno pojechałam na weekend do Francji i z jakiegoś powodu dostałam wiadomość "witaj w Kosowie". Martwiące jest to, że w tej samej wiadomości otrzymałam informację, że za każdy MB transmisji danych zapłacę 31,76 zł. Problem w tym, że w Kosowie nigdy nie byłam - potwierdzi to mój paszport i bilety lotnicze. Martwię się o swój przyszły rachunek. Co mogę zrobić? Czy mam powody do obaw?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kontakt poprzez czat na portalu z Orange, wyjaśnisz sprawę, co do komunikatu, jeśli masz włączony telefon i dane pakietowe w nim, to możesz zapłacić czasem za niechciane i drogie dane pakietowe, komunikat jest informacyjny "Witaj w Kosowie", za to opłaty nie ma @Cassie310 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kontakt poprzez czat na portalu z Orange, wyjaśnisz sprawę, co do komunikatu, jeśli masz włączony telefon i dane pakietowe w nim, to możesz zapłacić czasem za niechciane i drogie dane pakietowe, komunikat jest informacyjny "Witaj w Kosowie", za to opłaty nie ma @Cassie310 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostałam wiadomość "witaj w Kosowie". Nigdy tam nie byłam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć! Dziękuję za odpowiedź 😄
Co do komunikatu, rozumiem, że jest informacyjny, ale w tym samym czasie używałam transferu danych do sprawdzania różnych rzeczy. Nie spodziewałam się jednak, że zapłacę za to cokolwiek ponad standardowe opłaty z okręgu EU. Inaczej wyłączyłabym transfer. Wygląda jednak na to, że żadne astronomiczne opłaty nie pojawiły się na mojej fakturze. Być może była to więc fałszywa wiadomość?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli znajdowałaś się, gdzieś niedaleko księstwa Monaco i telefon zalogował się do sieci Monaco Telecom, to mogło zostać zindentyfikowane jako logowanie w Kosowie, ze względu na to iż powyższy operator obsługuje kosowską sieć Vala.
Ja zalogowałem się w Kosowie do sieci Mobitel i mi przyszło powiadomienie, że jestem na Słowenii, ponieważ tego operatora obsługuje słoweński telekom.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Cassie310 daj znać jak już wyjaśnisz tą sprawę - czy wszystko jest ok. Dodatkowo rozważ oznaczenie wpisu jako rozwiązanie, który Ci w tym pomógł. Pozdrawiam 🙂