- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przed zakupem zapewniano mnie, że Orange nie branduje Xiaomi, co okazało się kłamstwem. Czekam na jakiekolwiek aktualizacje i widzę, że Orange jest zainteresowany. Mam zarówno starą wersję androida, jak i starą wersję nakładki... Czy Orange w ogóle ma zamiar w najbliższym czasie zaktualizować Xiaomi czy jedynym wyjściem jest debranding?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Phoe telefony Xiaomi dawniej nie były brandowane, teraz nie brandują tylko iPhone. Debrandingu nie polecam gdyż brand jest zaszyty w sofcie, a wszelkie ingerencje w soft z zewnątrz spowodują utratę gwarancji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Branding Redmi Note 10 Pro
Z tego co wiem, to właśnie tylko Orange branduje telefony Xioami, od ok roku. Możesz też odstąpić od umowy i zwrócić telefon, jeśli nie minęło 14dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Phoe telefony Xiaomi dawniej nie były brandowane, teraz nie brandują tylko iPhone. Debrandingu nie polecam gdyż brand jest zaszyty w sofcie, a wszelkie ingerencje w soft z zewnątrz spowodują utratę gwarancji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualizacja bezpieczeństwa z 2020.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bzdura.
Siedzę w Xiaomi od 2013 roku, jeszcze daleko przed tym, kiedy rozpoczęła się sprzedaż tej marki w oficjalnym kanale dystrybucji. Żaden z dystrybutorów nie neguje w kontekście praw gwarancyjnych możliwości zmiany softu w telefonie. Ani ABC Data, ani Ingram Micro, a chyba tylko tych dwóch dystrybutorów mamy teraz na polskim rynku jeśli chodzi o markę Xiaomi
Z przykrością to stwierdzam, jednak odkąd Xiaomi zrezygnowało z wkładu w postaci spolszczenia systemu i UI od ekipy MIUI Polska, to system globalny jest pełen różnych "kfiatków". Pomijam już bugi, niską wydajność baterii i takie tam...
Zawsze, a od 2013 roku korzystam wyłącznie z telefonów Xiaomi (również z dystrybucji Orange, w którym jestem nieprzerwanie od 1998 roku), pierwszą czynnością jest odblokowanie bootloadera i instalacja systemu MIUI Polska, czy jak się to teraz nazywa - xiaomi.eu. Jest to prawie to samo co system globalny. Prawie, bo to wciąż system Android z MIUI, ale z lepszą wydajnością systemu i baterii, brakiem błędów, etc. To dzięki temu, że ten system jest oparty wprost na systemie chińskim, z dodaniem języka polskiego i obsługi wszystkich usług Google.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, jak napisałem.
Odblokowanie bootloadera i instalacjia xiaomi.eu / MIUI Polska nie ma wpływu na prawa gwarancyjne:
https://miuipolska.pl/oficjalna-gwarancja-a-miuipolska/
Co zaś do softu...
Każdy użytkownik telefonu Xiaomi, niejako "z urzędu" ma zgodę na odblokowanie bootloadera. Wystarczy w opcjach deweloperskich przypisać urządzenie do konta Xiaomi, zalogować się do konta Xiaomi z pozycji telefonu. No i poczekać 168 godzin (tak, dokładnie "okrągłe" 168 godzin 😉 aby fizycznie odblokować BL).
Jest jedno ale. Są dwie wersje MIUI Polska: deweloperska (wydawana cotygodniowo) i stabilna, wydawana... co pewien czas. Od siebie polecam tę drugą, bo pierwsza jest rozwojowa i siłą rzeczy może zawierać błędy.
Na stronie MIUI Polska znajdują się ROM-y dla poszczególnych modeli oraz instrukcja ich instalacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U dołu wpisu, który podlinkowałem:
Oficjalne stanowisko Xiaomi Polska w tej sprawie:
Jeśli naprawa jest możliwa poprzez flash do oryginalnego softu to robimy to na gwarancji.
Jeśli jednak custom ROM spowodował uszkodzenie hardware to oznacza utratę gwarancji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mrosi73 nie polecam wgrywania Custom ROM, jeśli zabiera się do tego kompletny laik, bo szanse na uceglenie telefonu są bardzo wysokie, trzeba najpierw wgryż się w temat na MIUI Polska, co gro nie robi, ale Xiaomi jest zadowolone, bo rośnie sprzedaż, powinni zablokować opcję wgrywania alternatywnego softu, bo telefonów Xiaomi miałem kilka i jakoś zadowolony byłem z oryginalnego softu, po co w tym grzebać i ryzykować uceglenie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »