Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2463
  • 13499
  • 64

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.

@Zbyszek104 porusz ten problem na wsparcie Samsung, to nie wina Orange 😎 

Trudno ci coś sensownego doradzić, bo preferujesz swój telefon, tak w ciemno zgadnę, że zakup nowego, tego samego modelu telefonu, nic nie zmieni 😎 

Typowy chiński telefon, pewnie ma lepsze wzmocnienie GSM i sygnał sieci nie zaniknie w aucie 😎 

Tak na koniec dopytam, jak masz ustawione sieć operatora, 2G/ 3G/ 4G, bo bywa że tylko 4G i 5G jest ustawione i telefon gubi sygnal, 2G musi działać w aucie każdym 😎

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 45
  • 123
  • 0

@IreneuszCD napisał(-a)

@Zbyszek104 porusz ten problem na wsparcie Samsung, to nie wina Orange 😎 

Trudno ci coś sensownego doradzić, bo preferujesz swój telefon, tak w ciemno zgadnę, że zakup nowego, tego samego modelu telefonu, nic nie zmieni 😎 

Typowy chiński telefon, pewnie ma lepsze wzmocnienie GSM i sygnał sieci nie zaniknie w aucie 😎 

Tak na koniec dopytam, jak masz ustawione sieć operatora, 2G/ 3G/ 4G, bo bywa że tylko 4G i 5G jest ustawione i telefon gubi sygnal, 2G musi działać w aucie każdym 😎

Ok , już piszę. Gdy jeszcze miałem ten telefon to oczywiście próbowałem testowałem pokolei wszystkie ustawienia sieci ale ....to nic nie dało.Kompletnie. Bardzo się ucieszyłem że napisałeś ,że może zwykły CHOŃSKI SMARTFON będzie miał lepszy sygnał GSM . Nie wiem może zamówię coś. Ale tym razem to już TYLKO PRZEZ INTERNET !!! Jak coś nie tak to bez ŁACHY zwrot do 14 dni. Ale najpierw muszę z nimi tą obecną sprawę załatwić . Nie daruję im tego !!!! Ty pewnie też byś nie darował :)))

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 128
  • 446
  • 4

Czy przy wyłączonym aucie z telefonem w środku też był brak zasięgu? Zasięg znikał tuż po przekręceniu kluczyka w stacyjce? Może radio lub cb radio są problemem lub jakiś wzmacniacz?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 98
  • 294
  • 1

Prosta sprawa, odbieram telefon włączam go i pokazuję pracownikowi sklepu, że jest normalny zasięg.

Zapraszam pracownika do samochodu i pokazuję brak zasięgu w telefonie.

Dziękuję za telefon i żądam zwrotu pieniędzy.

Skoro badziew nie radzi sobie w samochodzie to nie spełnia warunków umowy.

Proszę pracownika, aby wyciągnął swój telefon i udowadniam mu, że jego działa dobrze a ten nie działa w ogóle.

Trzeba było tak zrobić od razu.

Zgłaszaj brak normalnej pracy w samochodzie a nie ogólnie, bo nikt tego nie sprawdził o co ci chodzi.

Badziewny model, lub cała seria tych modeli i ty nie będziesz się kopał z koniem.

Niech ci udowodni, że ten który jest po naprawie działa dobrze.

• 45
  • 123
  • 0

@ŁysaKaszankaINC napisał(-a)

Czy przy wyłączonym aucie z telefonem w środku też był brak zasięgu? Zasięg znikał tuż po przekręceniu kluczyka w stacyjce? Może radio lub cb radio są problemem lub jakiś wzmacniacz?

Przy WYŁĄCZONYM było tak samo czyli brak zasięgu.

• 2463
  • 13499
  • 64

@Zbyszek104  ja mam lata doświadczenia z telefonami i bym się nie bawił w naprawy, skoro telefon wszędzie normalnie działa, to jest sprawny, problem rozwiązał bym sprzedając go, kupił inny i testował do 14 dni w aucie i miejscach gdzie sygnał jest na granicy utraty, jest tyle marek telefonów, że któryś model musi sobie poradzić, nawet z twoim autem, Samsung z tematu nie sprawdza się.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2126
  • 6047
  • 199

@klient5napisał(-a)

Prosta sprawa, odbieram telefon włączam go i pokazuję pracownikowi sklepu, że jest normalny zasięg.

Zapraszam pracownika do samochodu i pokazuję brak zasięgu w telefonie.

Dziękuję za telefon i żądam zwrotu pieniędzy.

Skoro badziew nie radzi sobie w samochodzie to nie spełnia warunków umowy.

Proszę pracownika, aby wyciągnął swój telefon i udowadniam mu, że jego działa dobrze a ten nie działa w ogóle.

Trzeba było tak zrobić od razu.

Zgłaszaj brak normalnej pracy w samochodzie a nie ogólnie, bo nikt tego nie sprawdził o co ci chodzi.

Badziewny model, lub cała seria tych modeli i ty nie będziesz się kopał z koniem.

Niech ci udowodni, że ten który jest po naprawie działa dobrze.

Prosta sprawa piszesz.

Otóż nie jest prosta. To że przysługłuje Ci prawo rękojmi nie oznacza to, że zgłaszasz i dostajesz zwrot pieniędzy. Zapraszasz pracownika sklepu do samochodu mówisz. Otóż żaden pracownik sklepu nie pójdzie z Tobą testować telefonu w samochodzie bo i dlaczego miałby iść. Nie ma takiego obowiązku i nie do niego należy decyzja o uznaniu roszczenia.

Oto jak wygląda ścieżka.

Składasz reklamację w ramach rękojmi. Sklep i tak wyśle telefon do serwisu na ekspertyzę. Jeśli dostanie info z serwisu że telefon uszkodzony to będzie sprzedawca może proponować usunięcie wady poprzez naprawę, ponieważ koszy naprawy mogą być dużo mniejsze od wymiany czy zwrotu. Jeśli serwis stwierdzi działa poprawnie dostaniesz pismo o negatywnym rozpatrzeniu reklamacji. Co dalej ? Ano dalej możesz uzyskać ekspertyzę innego ASO, ale na własny koszt. Tak czy siak telefon jest pewnie sprawny, jak radzą inni sprzedaj i kup inny.

• 2463
  • 13499
  • 64

@Zbyszek104napisał(-a)

Tak tylko w aucie  lecz....tylko na tym nowym samsungu !!!

Tak jak już wcześniej pisałem tutaj że bez połączneia z bt też nie ma zasięgu w aucie wcale !!!

*Scaliłem wpisy - moderator Wojciech.

Jaka ikona sieci 4G/ czy 5G) się przy aucie wyświetla i moc sygnału, bo to ważna sprawa, sporo niedomówień jest w temacie i pewnie dlatego tasiemiec się robi z tematu, tak jak byś miał pierwszy telefon, jakieś zrzuty z ustawień telefonu i ikony sieci, warto by dołączyć, chyba że to tajemnica, liczysz że my zgadniemy co się z siecią GSM dzieje, tak samo w aucie.

Ja w każdym razie odpuszczam, bo temat nie do rozwiązania, szklanej kuli nie mam i pewnie pomagający w temacie, też nie mają.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 414
  • 1558
  • 1

@Arti_Kn_Pl 

Nie mijaj się z prawdą  , bo ja jestem po konsultacji   z Rzecznikiem Konsumentów .

Ja już kilkakrotniek w życiu korzystałem z przysługującego mi prawa rękojmi , i  wcale mnie nie interesowało jako klienta jaką scieżką sklep to załatwi , co sklep z tym zrobi , bo za każdym razem uwzględniono moje roszczenia , które przedstawiłem sprzedawcy sklepu !

• 45
  • 123
  • 0

@jan1 napisał(-a)

@Arti_Kn_Pl 

Nie mijaj się z prawdą  , bo ja jestem po konsultacji   z Rzecznikiem Konsumentów .

Ja już kilkakrotniek w życiu korzystałem z przysługującego mi prawa rękojmi , i  wcale mnie nie interesowało jako klienta jaką scieżką sklep to załatwi , co sklep z tym zrobi , bo za każdym razem uwzględniono moje roszczenia , które przedstawiłem sprzedawcy sklepu !

Ooooo   , to super informacja dla mnie bardzo Ci dziękuję.