Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 570
  • 2427
  • 13

BRAK ZASIĘGU CAŁKOWITY W SAMSUNG GALAXY M35 5G

Oddając telefon do naprawy opisz im, nawet na oddzielnej kartce szczegóły usterki. Bo jeżeli napiszesz : " Słaby zasięg" to technik delikatnie rzecz biorąc zbagatelizuje sprawę. Opisz dokładnie okoliczności i że usterka nie występuje wszędzie. Nie wiem, czyli CCS mają kuplery do testów radiowych, więc po prostu opisz najdokładniej jak się da.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 47
  • 123
  • 0

Tak zrobiłem. Po zatym wysłałem do Serwisu fotki na których dokłądnie widać brak zasięgu. ZERO KRESEK ANTENKI. Myślę że już tym razem taki dowód dla nich będzie jasny. Nic więcej nie mogłem zrobić.

• 47
  • 123
  • 0

Witam. Pozwoliłem sobie podać Wam kolegom tutaj jaką DOKŁADNIE informację otrzymałem z serwisu CCS z Piaseczna. Oto ich informacja :  " Wymiana płyty głównej, taśmy sygnałowej.Aktualizacja oprogramowania.Przywrócenie ustawień fabrycznych. " - oczywiście po tej ich rzekomo naprawie telefon nadal ma dwie główne usterki : BRAK CAŁKOWITY SIECI , oraz CZUJNIK ZBLIŻENIOWY. Zobaczym co tym razem napiszą , i co ustalą. Jestem cierpliwy....ale uwierzcie mi....DO CZASU.😬😡

• 47
  • 123
  • 0

Witam. Tak się zastanawiam dalaczego firma Orange nie posiada w swojej ofercie na Umowę tego modelu tel. co ja zakupiłem w Media Expert czyli  SAMSUNG GALAXY M35 5G. Czyżby nie spełniały ( jakiejś) u nich Normy ???? Gdy do Orange zadzwoniłem to tam na to moje zapytanie nikt nie umiał ( albo nie chciał ) mi konkretnie odpowiedzieć. Może sprawa i problem jest w brandowaniu tych innych modeli ??? które Orange proponuje??? Tak sobie teraz myślę.....czy jeżeli bym zakupił u nich na UMOWĘ w Orange trochę inny model , ale też Samsung , to czy gdyby ten tel. też nie miał zasięgu w aucie ( jak mój ) to czy też by go wysłali do Serwisu??? czy dali by 10 innych modeli , aż w końcu na któryś natrafię ,że będzie łapał zasięg i sieć w Orange. To tylko oczywiście moje przemyślenia i sugestie. Bo nie chce mi się wierzyć , że wszystkie smartfony zakupione z Orange na Umowę , nie mają zasięgu w mieście jadąc autem w centrum Koszalina.

• 570
  • 2427
  • 13

Nie ma znaczenia pochodzenie telefonu. Te od Orange są po prostu trochę droższe. Normy mają takie same. One zwykle mają takie same wersje oprogramowania radiowego. Nooo te od Orange zwykle mają starsze:)  2 kwestia, czy zakupiony od Orange, czy nie to i tak trafiłby do serwisu.

Tak naprawdę sam możesz wysłać to urządzenie do dowolnego autoryzowanego serwisu, np do CCS lub CTDI itd.. Te od Orange też tam trafiają.

• 47
  • 123
  • 0

Ok. No właśnie jest cały czas wysyłany do CCS w Piasecznie. Tylko nie wiem ile razy jeszcze będę ponownie składał reklamację. Zobaczymy co Serwis CCS zdecyduje w mojej sprawie. Tylko wiesz co??? denerwuje mnie to że każde moje wysłanie mojego smartfona do Serwisu to 14 dni czekania. Potem znowu wysyłka i już drugie 14 dni , czyli praktycznie miesiąc już nie mam telefonu. Mam nadzieję że nie będę musiał znowu czekać na naprawę 14 dni. Bo kilka takich wysyłek ( każda po 14 dni roboczych ) to może nawet wynieść ponad 2 miesiące czekania , i bez telefonu , skoro co chwilę telefon jest wysyłany ponownie do Serwisu. Pytanie ....jak długo jeszcze. Jestem cierpliwy...ale ...do czasu...😬

• 570
  • 2427
  • 13

Gdybyś sam wysłał do serwisu to 1 dzień na dostawę. Max 2 dni naprawa , 1 dzień dostawa do domu. 14 dni wynika z tego, że tydzień leży na półce w sklepie i czeka na wysyłkę.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 128
  • 446
  • 4

Kupiłem M35, jestem w Orange, mieszkam też w Koszalinie i telefon działa bez zastrzeżeń. Co prawda moc sygnału badana w aplikacji NetMonster na tym samym paśmie w porównaniu do innych telefonów jest niższa, ale problemu z brakiem zasięgu nie zauważyłem.

Może problemem @Zbyszek104 jest nie telefon, a samochód? Sam pisałeś, że "używam zestawu oryginalnie w moim aucie przez parowanie bluetooth".

@Zbyszek104 czy brak zasięgu też występował, gdy używałeś telefonu jako samodzielnego urządzenia (bez łączenia z autem)?

• 47
  • 123
  • 0

Witam kolegę z Koszalina. Bardzo mi miło. Więc odpowiadam: nie używałem tego Samsunga M35 idąc po ulicy bez auta, ponieważ ja pracuję właśnie jeżdżąc tylko autem. A zatem, nie wyobrażam sobie, aby używać taki nowy smartfon tylko na ulicy idąc, poza samochodem. Niestety tak się nie da. Tak w  żartach Ci powiem że już myślałem że moje auto jest jakieś pancerne i bardzo szczelne że nie przepuszcza sygnału z GSM. Ale oczywiście to tylko żart, ponieważ tak jak chyba już pisałem wcześniej, obecnie awaryjnie używam mej starej Motoroli MOTO X STYLE 1572 która już ma ponad 11 lat i w samochodzie mam cały czas zasięg na FULL i na wszystkich ulicach gdy jadę autem. PS - nie wiem czy pisałem TUTAJ wcześniej ale gdy otrzymałem z pierwszego Serwisu w Koszalinie na 1 maja, telefon zastępczy na czas naprawy, to wyobraź sobie że to też był Samsung ale model A 13 jak pamiętam i ......on również w aucie nie łączył się z siecią wcale!!! Mam teraz tak wstępne podejrzenia czy to czasem wszystkie Samsungi mają tak słabą moc swoich nadajników??? a napisz bardzo Cię proszę, czy gdy jedziesz autem jako kierowca lub pasażer to czy sprawdzałeś czy masz zasięg? w całym Koszalinie?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6448
  • 26476
  • 216

@Zbyszek104 

Mimo wszystko, jeśli coś nie działa, to dla celów diagnostycznych dobrze jest sprawdzić w konfiguracji minimalnej, bez dodatkowych zmiennych.

Naturalnie niczego nie musisz.