- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak synchronizacji poczty orange na Huawei P9 Lite
Podepnę się pod temat. Mam ten sam objaw: brak synchronizacji. Po usunięciu maila z serwera (np.laptopem) mail pozostaje w telefonie, niezależnie od ustawień POP / IMAP (w Samsungu działało bez zarzutu). Do tego zdarza się, że nie pobiera wszystkich maili...
(Android 7, bez brandu)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
w sumie tych ustawień jest niewiele: IMAP,synchro co 15 min, pobieranie załączników przez wifi.
Nie widzę nawet opcji "usuń z serwera po usunięciu z folderu"...
Synchronizuje tylko wtedy, kiedy pojawi się nowa poczta (wyrzuca stare - odczytane z lapka, pobiera w całości nowe; nie wiem po co w całości bo chciałbym same nagłówki)
W Samsungu takich problemów nie było.
W międzyczasie dostałem odpowiedź z Customer Suppot Huawei, z której niewiele wynika, a Pan który odpowiadał nie do końca zna działanie oprogramowania poczty.
Wydaje mi się, że niestety ten typ tak ma - po prostu brak ustawien, o których piszę. Jak się człowiek przyzwyczai do luksusu, to potem mu brakuje, a telefon robi co chce. Może firma zdecyduje się na wprowadzenie poprawek w nowej wersji. Może ...
Oczywiście mogę użyć innego programu pocztowego, podobnie jak już używam innego odtwarzacza muzyki (firmowy jest do niczego). No ale to jak kupić nowe auto i nadal jeździć busem, bo producent "zapomniał" wstawić wlew paliwa...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ale to nie jest w poczcie Orange... moja poczta firmowa.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »