Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak sieci na telefonie. Co zrobić? Faktura jest opłacona.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1058
  • 4387
  • 19

@nulka234skasuj nr IMEI z forum. To nr bardzo "wrażliwy" i podatny na oszustwa.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 26
  • 0

Myślałam też że z blokadą IMEI całkowicie nie da się korzystać z urządzenia… Dlatego zaskoczyło mnie te brak sieci i nawet nie pomyślałam z początku o tej blokadzie.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7028
  • 28836
  • 230

Nie, telefon bez karty SIM działa normalnie, nawet z blokadą IMEI, i nawet iPhone. Żadnego cudownego obejścia blokady na tym formum nie znajdziesz, ale tak czy owak skontaktuj się z operatorem żeby sprawę wyjaśnić, niezależnie od tego czy to faktycznie blokada, czy uszkodzenie telefonu czy problem z kartą SIM.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1058
  • 4387
  • 19

@nulka234  Dla ścisłości. Informacja o błędnym IMEI jest na stronie Orange, czy na urządzeniu, po wpisaniu *#06# ?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2764
  • 14638
  • 73

@nulka234 Co Orange na te problemy?

Chyba się z bok Orange kontaktowałeś?

Splata raty po terminie może zaowocować blokadą imei telefonu, sam płacę w terminie i zero problemów, jeśli telefon kupiony na Allegro czy innym serwisie, to masz problem, nie od razu wyświetla się blokada telefonu 😎

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14666
  • 60336
  • 745

@nulka234  tak z ciekawości co było problemem? Udało się aktywować?

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 26
  • 0

Nie dało się, prawdopodobnie blokada IMEI a spóźniłam się ze spłatą raptem kilka dni…

Spłaciłam ratę po terminie raptem cztery dni, więc nie przypuszczałam że tak szybko blokadę założą plus wszystkie opłaty na bieżąco;)

________

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2764
  • 14638
  • 73

@nulka234 to dzwoń do Orange, tu jest forum użytkowników usług Orange, nie bok Orange czy wsparcie, bez wglądu w twoje usługi i konto Mój Orange, nie pomożemy bardziej 😎

IP obsługują e-SIM, to można sprawdzić czy problem ustąpi, jak tego nie ogarniasz, to odwiedzić salon Orange i pomogą 😎

Tak na marginesie, Orange faktury daje nam ze sporym wyprzedzeniem i jest czas na opłacenie, inna kwestia to księgarnie w banku i w Mój Orange, Orange księguje do 3 dni, jeśli wyślesz zwykły przelew, to nawet 2 dni może iść, ja płacę przed terminem i mam spokój 😎