- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak numeru IMEI na fakturze FV
Witam, chcę kupić telefon z orange ale sprzedający pisze że na fakturze nie ma numeru IMEI, jesli nie ma tego numeru to jak później odbywa się proces gwarancyjny w przypadku usterki ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na podstawie faktury (dowodu zakupu), który otrzymasz podczas zakupu telefonu w Orange. Ja w przypadku takiego dowodu, kontaktując się z serwisem nie miałem problemów z realizacją gwarancji. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no faktura jest, ale nie ma na niej numeru imei.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz kartę gwarancyjną?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jest to co w zestawie jak sie kupuje, nie widzialem jeszcze ale z tego co pisze to wszystko jest. Samsung s6
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym sprawdź warunki gwarancji czy po odsprzedaży nadal będziesz uprawniony do gwarancji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to aż takie cyrki robią w orange ? ze nie mozna sprzedawac bo gwarancja nie ważna ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gwarancję ustala producent.
Jeśli Orange jest sprzedawcą, to można mówić o rękojmi. Ale jako drugi właściciel do rękojmi możesz nie być uprawniony. Nowy sprzedawca powinien Ci jej udzielić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pismo powinien jakieś proste napisać ? że daje mi rękojmie na ten i na ten telefon i tyle ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
LukeMike napisał(-a):Pismo powinien jakieś proste napisać ? że daje mi rękojmie na ten i na ten telefon i tyle ?
@LukeMike orientujesz się, czy ta osoba od której chcesz kupić telefon nabyła go w ramach umowy o świadczenie usług telefonicznych? Jeśli dobrze pamiętam, to w treści takiej umowy jest podawany numer IMEI aparatu. Co do gwarancji producenta, według mnie , udzielana jest ona na urządzenie, więc przy przeniesieniu prawa własności na inną osobę (sprzedaż) powinna być przekaza (dokument potwierdzający gwarancję) wraz z dokumentem na podstawie którego można ustalić od kiedy dana gwarancja biegnie - data pierwszego nabycia, czyli dokument od Orange (faktura, kopia umowy)...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »