- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam pytanie na temat anteny zewnetrznej Typu paraboliczna,tego typu TUTAJ
Mieszkam w tak zwanym "zadupiu" ale i tam mam 2 kreski LTE i posiadam Router Huwaei B315.
I kolejne pytanie bo ta antena jest na 1 wejscie i jak bym kupił kolejną tego typu i ustawił w tą sama strone bede miał podwójny zysk?
Jeszcze 3 dni temu mogłem powiedzieć że jestem zadowolony z prekości pobierało mi sie wszystko po 3 MB/s teraz ledko jest 600 kb/s a parametry zasiegu takie sam co może być przyczynyą hmmm...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz spróbować ustawić router w wyższym miejscu np. na szafie (ustawiony przy oknie nie zawsze pozwala na uzyskanie lepszych wyników) i wtedy wymusić częstotliwość 800 lub 1800MHz. Można ustawić też router w innym pomieszczeniu od strony nadajnika, ale do tego potrzebny jest Cell ID i możesz takie dane wziąć również z telefonu z kartą Orange przy użyciu aplikacji Netmonitor choć tu nie do końca jest pewność, że oba urządzenia zalogują się do tego samego nadajnika, ale zawsze to już coś.
Spadek prędkości to zapewne obciążenie z powodu majówki. Ludzie mają wolne i korzystają, jutro powinno być trochę lepiej i również wtedy wypróbuj czy zmiana częstotliwości coś pomoże. Najlepiej zrobić testy porównawcze z samego rana.
edit:
ustawiając router w innych miejscach kieruj się parametrami z aplikacji LTE Watch. Tutaj masz info w jakich zakresach sygnału szukać: http://jackiewiczowie.blogspot.com/2014/10/parametry-sygnau-lte.html
Screenshot z aplikacji Network Signal Info pokazuje dane dla sieci 3G. Musisz zalogować się do LTE.
edit2:
W 3G łączysz się z tym nadajnikiem: http://beta.btsearch.pl/?dataSource=locations&network=&standards=&bands=¢er=49.782022%2C20.44717...
Nadaje on również LTE800, a nadajnik z lewej nadaje LTE1800. Zapewne te dwa nadajniki Cię obsługują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Antena Paraboliczna Hm.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Antena Paraboliczna Hm.
Nie wykorzystałem ma 150 GB jeszcze 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Antena Paraboliczna Hm.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Antena Paraboliczna Hm.
Ale płace za LTE tak ?
To nie bede uzywał 3G czy 2G gdzie logika 😉
Po za Tym an 3G jest jeszcze wolniejszy a o 2G to nawet szkoda rozmawiać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Antena Paraboliczna Hm.
Pogoda była 3 razy gorsza a internet miałem lux 2,5-3 Mb/s to było codziennośc.
Przeciążenie sieci Też o Tym myślałem ale patrzyłem o 3-4 w nocy gdzie ludzie jużtak aktywnie nie używają i to samo jest.
No tak ale czy antena paraboliczna tego Typu co podałem byłą by dobrym pomysłem bedzie montowana na uchwycie do komina na wysokości prawie 10 m i jeszcze mam dom doś wysoko postawiony hmm.
I wracając do mojego Pytania to to wzmocnienie sie stakuje ? W sensie czy jak bede 2 anteny to jak one bede zbierać zasięg hm?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Antena Paraboliczna Hm.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj