Nie można wyświetlić tego widżeta.

wifi calling dla sms-ów

Poziom 40, Guru *****
  • 31712
  • 32141
  • 1345

wifi calling dla sms-ów

W jakim banku masz konto?
Anonim

Nie dotyczy

wifi calling dla sms-ów

@Piotrekk85napisał(-a)
W jakim banku masz konto?

Bank ING ;)

Poziom 40, Guru *****
  • 31712
  • 32141
  • 1345

wifi calling dla sms-ów

Anonim

Nie dotyczy

wifi calling dla sms-ów

@Piotrekk85  teraz doczytałem... 👀

Ostatnio mało czasu mam na czytanie ich poczty, fakt że potwierdzeń sms nie ślą, ale część tak działała od dawna, teraz to rozpowszechnili, to akurat mi pasuje.

Poziom 10, Poszukiwacz
  • 9
  • 11
  • 0

wifi calling dla sms-ów

W pace banku system  wybiera  sposób  potwierdzenia jeżeli  wybierze SMS wtedy  zaczyna  się  problem 

Poziom 40, Guru *****
  • 31712
  • 32141
  • 1345

wifi calling dla sms-ów

To niszowy bank. Kurczę szukacie argumentów na siłę. W kontekście biznesowym PSD2 nic nie zmienia. Jeśli chcecie byś super bezpieczni już dziś można włączyć sobie w większości banków zabezpieczenia. Niestety żaden bank póki co nie radzi sobie z tym na poziomie UX. Jeśli chcecie mieć to co dziś, też na własne życzenie też można pozostać. Są alternatywne opcje niż SMS.

Poziom 14, Recenzent
  • 30
  • 39
  • 0

wifi calling dla sms-ów

@Piotrekk85napisał(-a)
To od czerwca masz też potwierdzenia w apce https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa/bezpieczenstwo/autoryzacja-transakcji

Nie do końca tak to dobrze działa, akurat mam konto w ING robię sporo przelewów i czasem potwierdza się w apce a czasem nie wiadomo z jakiego powodu potwierdzenie jest przez SMS jak się nie ma zasięgu żadnej sieci jest to strasznie irytujące. 

Bieganie od komputera na dwór po SMS i tak kilka przelewów przy tak rozwiniętej technologii żenada. 

Mam też konto w mBanku i potwierdzam tylko w apce nie ma żadnych problemów. 

Poziom 19, Pasjonat
  • 47
  • 43
  • 4

wifi calling dla sms-ów

Nie szukajmy daleko po bankach... jak chcesz włączyć lub wyłączyć usługi na koncie Orange też czasem musisz potwierdzić kod z smsa...

Poziom 21, Pasjonat
  • 132
  • 112
  • 6

wifi calling dla sms-ów

Nie da sie pomoc jak ktos tego nie chce. Orange to pod wieloma wzgledami beton i procesowy PRL,  tyle 😕 nie wygrasz.

Poziom 21, Pasjonat
  • 330
  • 365
  • 6

wifi calling dla sms-ów

@JanuszI, np. potwierdzić założenie nowego konta na MO...

Idzie zima, robienie przelewów stanie się boleśnie zimne. 😛

Tak w ogóle, co tak mało głosów?Emotikon: LOL

https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Wdro%C5%BCenie-obs%C5%82ugi-SMS%C3%B3w-w-us%C5%82udze-WiFi-Ca...