Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wydanie warunków przyłączenia

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2770
  • 10207
  • 54

Nic się nie zmieniło. Orange nie chce w takie rzeczy iść ponieważ de facto klient zapłaci za wszystko a Orange i tak to przejmuje jako swoją własność. Nie może być takiej sytuacji że Twoja linia jest prywatna bo za nią zapłaciłeś a druga linia do sąsiada już jest Orange. Jedynie możesz na swój koszt pociągnąć arota z domu do wskazanego przez montera słupa i ustalić z nim że jak to zrobisz to Cię podłączy. 

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 22
  • 0

Nie rozumiem w co nie chce Orange iść ? 

Ja nie chce żeby to była prywatna moja linia, ja chce zapłacić za linie, za robotę za wszystko, a własność wszystko mi jedno może być orange a może być moja bez różnicy nie o własność tu chodzi tylko o możliwość uruchomienia Internetu.

Monter powiedział że nie da się przyłączyć nowej linii bo miejsca są zajęte, ale wiem, że są linie nieużywane leżą tylko i zajmują miejsce to czemu nie mogę z nich skorzystać ? 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14444
  • 59337
  • 723

@Piotr081  każde przyłącze ma początek i koniec i jest zaewidencjonowane. Wyrysowane w plany i mapy. Oczywiście, że zdarzają się takie z radosnej twórczości, ale przeważnie są naniesione na plany infrastruktury. Ty chcesz odkopać i przekierować. Może to i dobry pomysł, ale ma krótkie nogi. Po pierwsze, zmiany dokumentacji instalacji która będzie za jakiś czas likwidowana ( przejście na światłowody) i nikt od operatora teraz nie wyłoży środków na zmiany w planach. Drugie, złącze podziemne popracuje jakiś czas i poprzez wodę ulegnie degradacji. Będą problemy...nikt nie chce się na to narażać. Jakiekolwiek zmiany kosztują, a Orange nie inwestuje w miedź. Jest przyłącze, podłączają. Nie ma, brak możliwości technicznych....

Trzeba się nieźle nagłówkowa, aby to przeskoczyć...

Na jaką prędkość netu liczysz?

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2770
  • 10207
  • 54

@Piotr081 jeśli mówisz o przyłączu miedzianym to już wogóle temat nie do przeskoczenia bo polityka firmy w tym zakresie uległa zmianie. Chyba do 2030 mają zniknąć wszystkie linie miedziane.