- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Współfinansowanie przez Klienta przyłączenia światłowodu [Bydgoszcz, Toruń, Warszawa - pilot]
Skoro info jest na stronie www dla wszystkich, więc podlinkuję https://www.orange.pl/omnibook/wspolfinansowanie-przez-klienta-przylaczenia-swiatlowodu
Z góry napiszę w odpowiedzi na różne pytania - nie można się dopisać[!].
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Współfinansowanie przez Klienta przyłączenia światłowodu [Bydgoszcz, Toruń, Warszawa - pilot]
Chyba PT nie będzie korzystał z kalkulatora jaki jeszcze kilka lat temu mieli do wyceny przyłącza miedzianego 😉
Pamiętam rekord jaki miałem na swoim zleceniu to ponad 120tys. PLN A zakres prac to może położenie 100m kabla. Oczywiście wysłałem na SSI 😜 - rzecz jasna NEGATYW
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mnie to ciekawi, czy jak klient zechce współfinansować łącze, to czy również będzie musiał co miesiąc ponosić koszty utrzymania łącza.
Są przecież przypadki, gdzie mieszkańcy osiedla pomagali w budowie linii jeszcze ówczesnej TP, a teraz jeszcze obecny Orange po przejęcie infrastruktury każe sobie płacić za linię i w dodatku wielkie problemy są, żeby zobaczyć co się dzieje, jak internet szwankuje.
Raczej do takiej współpracy podchodziłbym z dystansem.
Może obecnie tak piszę, ponieważ mam światełko, a inaczej bym pisał, jak bym usilnie pragnął takiego podłączenia, jak niektórzy na tym forum. Wszystko zależy od punktu patrzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 moim zdaniem, tacy użytkownicy powinni być traktowani na specjalnych prawach lub powinni otrzymać promocje, a nie wywalić kilkanaście tysi na podłączenie, a później opłaty standardowe. Dzięki za taką ofertę.
Niech wprowadzą pilotaż, samodzielnego doprowadzenia kabelka do skrzynki Orange, to po znajomości położę sobie sam światełko za 1/3 ceny Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To też prawda, jak się nie zacznie i nie przeprowadzi kilku inwestycji przyłączeniowych, to trudno gdybać. Zobaczymy, czym będą się chwaliły obie strony po przeprowadzeniu instalacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ten pilotaż umożliwia przyłączenie mojego pominiętego adresu do sieci wybudowanej na mojej ulicy w ramach POPC?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
pomysł dobry, ale w pierwszej kolejności powinni zająć się propozycjami ludzi, którzy na własną rękę próbowali zdobyć dla nich klientów i zbierali podpisy osób chętnych usługami np. na całej ulicy, osiedlu.
W takich przypadkach mają większe szanse, że osoby które często nie mają innej alternatywy dostawcy, będą skłonni współfinansować inwestycję.
- « Poprzedni
- Następny »