- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
Własne zdanie a wiedza nie idą w parze bo jedno drugiemu może przeczyć, jeśli czujesz się urażona to może się utożsamiasz. Chodziło mi najpierw o idee a później dopiero o zrozumienie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
Widzę że jeśli coś jest niewidoczne okiem (5G w tym przypadku) to jest tajemnicze i powoduje powstawanie abstrakcyjnych teorii. Z kominów leci dym który aż drażni oczy i nikt nie protestuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
@toleknapisał(-a)
Widzę że jeśli coś jest niewidoczne okiem (5G w tym przypadku) to jest tajemnicze i powoduje powstawanie abstrakcyjnych teorii. Z kominów leci dym który aż drażni oczy i nikt nie protestuje.
Np czarna masa zajebista
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
Rozumiem. Swoje obawy opierasz na czymś konkretnym, czy tylko na ogólnym lęku przed nowym i nieznanym? Na lęki może pomóc konsultacja z psychologiem. Na wątpliwości trzeba zajrzeć do źródeł. Jeśli coś mogę od siebie dodać jako biolog, to tylko tyle że w częstotliwościach o których mowa nic w naszym ciele nie rezonuje, może poza wodą. Nie istnieje żaden sposób w jaki to promieniowanie w takich natężeniach mogło by oddziaływać na człowieka. A nawet gdyby mogło oddziaływać, to niby czemu bać się tylko 5G a nie 3G, skoro to takie samo promieniowanie radiowe?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
@j131 pewnie wiesz ze 90% ciała człowieka to woda, jeśli się nie mylę 😎
Wszelkie promieniowania jest szkodliwe, ale w obecnych czasach nie da się tego uniknąć 😎
Nie ma co popadać w paranoję, bo nerwy zszargane też dewastują organizm, może i bardziej niż 5G 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
I co z tego że woda? Mikrofale podgrzewają wodę. No i? Robimy się odrobinę... cieplejsi?? Dobra, o ile? Jaką energię przenosi to promieniowanie? O ile może nas podgrzać? Policz to i wtedy możesz się zastanawiać nad tezą, że "każde promieniowanie jest szkodliwe". Otóż nie każde, większość spektrum elektromagnetycznego nie jest nijak szkodliwa dla istot żywych, przynajmniej na tej planecie.
Spoiler: efekt termiczny który sugerujesz jest niemierzalnie mały i nawet nie zostanie odnotowany przez nasz system termoregulacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
O szkodliwości fal energetycznych i radiowych, było już kilkanaście doktoratów i innych prac, tego nie można bagatelizować.
Miałem kiedyś mocny router wi-fi w pokoju i uwierz nie był obojętny dla mnie, teraz mam taki co dopasowuje moc wi-fi do urządzeń i tam gdzie pracuje, sygnał jest na minimum.
Mając FunBox nie jest to takie oczywiste, wzmacniacz wi-fi pracuje na max, więc komfort przebywania w jego obecności jest średnio komfortowy.
Podobnie ma się sprawa telefonów, staram się używać słuchawek BT, ale to tylko moje wizje i inny mogą robić jak chcą, wszak sami decydują 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
@IreneuszCDnapisał(-a)Miałem kiedyś mocny router wi-fi w pokoju i uwierz nie był obojętny dla mnie😉
nie każ wierzyć, tylko przedstaw argumenty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
@IreneuszCD , ale Bluetooth też działa dzięki korzystaniu z fal radiowych...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpływ 5G na zdrowie
@Misiek62napisał(-a)@IreneuszCD , ale Bluetooth też działa dzięki korzystaniu z fal radiowych...
Może fale BT niwelują niekorzystne działanie fal wi-fi? 😉