- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przez kilka lat moja predkość domowego internetu Neostrada wynosiła 6mb/s i nagle predkość spadła do zaledwie 2mb/s. Po konsultacji z pomocą techniczną stwierdzono, że istniejący problem rozwiązano, ale wtedy intetnet przyspieszył tylko do 3,5mb/s i po kilku dniach znów predkość spadła. W tym smamym budynku z oferty koszytają inne osoby i predkość u nich oscyluje w granicach 10mb/s, natomiast u mnie internet przy obecnej predkości 2mb/s jest nieużyteczny i irytujący. Mój ruter to TD-W8970, wszystko skonfigurowane należycie. Wstawiam zdjęcie wykonanych pomiarów w różnych porach i na róznnych konfiguracjach sprzętowych. Jeżeli pomoc techniczna nie jest w stanie nic zrobić to jestem skazany korzystać z usługi, która jest uciązliwa?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widocznie działa DLM i pewnie linia ulega czasowej degradacji. Jeśli oczekujesz rozwiązania umowy - złóż reklamację z takim oczekiwaniem np. przez mój Orange. Każda sprawa oceniana jest indywidualnie.
A zgłaszałeś kiedyś uszkodzenia neostrady? jeśli tak, jakie dostawałeś info od techników? jeśli nie, to próbowałeś wykonać samodzielnie diagnostykę przez mój Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolna predkośc internetu 2Mb/s
@bluerange Pokaż testy wykonane po LAN a nie po WIFI a najlepiej statystyki DSL ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wykonałem test na stacjonranym PC, który jako jedyny jest podłączony kablem do rutera, system zaaktualizowany, w tle nie używam żadnych programów i różnica w predkości niewielka, nadal utrzmuje się w granicach 2Mb/s. Dodaje zrzuty z ekranu danych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, ale jak to jest, że przez ponad 10 lat internet działał na poziomie 6Mb/s i wszystko było ok jeśli chodzi o oglądanie youtube czy wczytywanie "ciężkich witryn". Jak to jest, że wszsycy sąsiedzi obok mnie korzystają z tej same oferty internetu domowego i mają predkość na pozimie 10Mb/s. Najgorsze jest to, że podpisałem z Orange umowe na kolejne dwa lata. Istnieje szansa, aby rozwiązali zemną umowe bez konsekwencji? Udostępnanie przez Orange internetu o takich parametrach powinno być wykroczeniem z ich storny. Nie da się w dzisiejszych czasach funkcjonować przy tak niskim transferze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widocznie działa DLM i pewnie linia ulega czasowej degradacji. Jeśli oczekujesz rozwiązania umowy - złóż reklamację z takim oczekiwaniem np. przez mój Orange. Każda sprawa oceniana jest indywidualnie.
A zgłaszałeś kiedyś uszkodzenia neostrady? jeśli tak, jakie dostawałeś info od techników? jeśli nie, to próbowałeś wykonać samodzielnie diagnostykę przez mój Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niewielka różnica w tłumieniu na wchodzących, ale na wychodzących sporo większa, inna modulacja i takie parametry.
@bluerange Widać, że na linii jest obcięte pasmo, trzeba zgłaszać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluerange
zachęcam Cię do oznaczenia wpisu │→ Zaakceptuj jako rozwiązanie│, który Twoim zdaniem wydaje się najbardziej przydatny. Dzięki temu innym łatwiej będzie go odnaleźć .